7 recomanacions per utilitzar Instagram

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

7 recomanacions per utilitzar Instagram

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a joves TEB

Resum: 

Instagram és una de les xarxes socials més interessants degut al poder de comunicació de les imatges que s'hi pengen. En aquestes llistat de recomanacions podreu conèixer com utilitzar millor aquesta xarxa.

Mitjançant Instagram podeu comunicar d'una forma molt gràfica i comprovar com el poder de l'imatge, és molt més gran que el de la paraula. Tot i què la combinació de text i paraules és efectiva, els usuaris miren més les imatges que no pas el text. Però com ho podeu fer per utilitzar millor aquesta xarxa? A continuació us deixem 7 recomanacions perquè les vostres imatges arribin el més lluny possible!

  • Marqueu una estratègia

Abans que comenceu a publicar fotografies atureu-vos i penseu: què voleu aconseguir publicant a Instagram? Més seguidors? Més donatius? O només donar presència de la vostra entitat? És important saber-ho perquè treballar amb una estratègia ben definida pot donar millors resultats. En canvi treballar sense una estratègia, només recollireu fruits molt puntualment.

Per tant el primer de tot que heu de fer és definir els objectius i després pensar en els millors continguts que penjareu per aconseguir-los. Una vegada ho teniu definit, poseu a prova l'estratègia.

  • Sou originals?

Les fotos de gatets i menjars a Instagram triomfen, però ja no són originals. Penseu amb la vostra estratègia i intenteu fixar-vos en el que fan les altres entitats del vostre sector. Intenteu no fer el que fan ells, diferencieu-vos i penseu en la temàtica que penjareu. No és difícil, és simplement qüestió d'imaginació i anar-hi pensant. La Inspiració, potser us vindrà quan estigueu preparant el sopar!

Els continguts originals a Instagram triomfen més

  • Expliqueu històries

Una de les tècniques de comunicació que tan bon resultat dona és el «storytelling», o l'art d'explicar històries. Mitjançant una fotografia i una relat curt, podreu donar molta informació i de pas, enganxar als vostres seguidors. Mitjançant aquestes històries, és possible que el seguidor s'enganxi i què en vulgui més. Cada vegada que publiqueu alguna història, aquell seguidor us deixarà alguna retroacció.

L'usuari d'Instagram Remi Benali penja fotografies i històries

  • Utilitzeu bé les etiquetes

Quantes vegades heu vist una publicació a Instagram i un munt d'etiquetes. Algunes, fins i tot, sense sentit. L'abús d'etiquetes no és sinònim de guanyar més seguidors. És més important el contingut que no la categorització.

Tot i així, és molt recomanable utilitzar les etiquetes. Una, en cas que estigueu portant a terme una campanya. Aquesta campanya hauria de tenir una etiqueta curta, descriptiva i fàcil de recordar pels vostres seguidors. Penseu que l'èxit d'aquestes etiquetes, és que no només vosaltres pengeu continguts amb aquestes etiquetes.

L'altre forma d'utilitzar correctament les etiquetes és categoritzar correctament els continguts, amb etiquetes que ja s'estiguin utilitzant. Amb 5 etiquetes de categorització, en teniu més que suficient. Podeu utilitzar el cercador de Instagram, per saber si aquella etiqueta s'utilitza molt o no. També us recomanem que utilitzeu l'aplicació «Tags for likes».

  • Dissenyeu bé les publicacions

Depèn de la estratègia que hagueu establert, necessitareu realitzar composicions. I per fer-ho, molt probablement necessitareu utilitzar eines de disseny gràfic. Però que passa si no les domineu? A la xarxa, hi han moltes eines que us ajudaran a realitzar aquestes tasques. Una d'elles és «Canva», una eina molt fàcil d'utilitzar i què a més us donarà la mesura exacte que necessiteu per publicar a Instagram.

  • Comparteix el teu canal a la resta de xarxes i blogs

En el món de les xarxes socials, és important no realitzar alguns processos automàtics com publicar el mateix contingut de Twitter a Facebook. Tothom sap que per publicar a Facebook sobren les «arrobes» i què podeu publicar més de 140 caràcters.

Però una de les particularitat que té Instagram, és poder publicar el mateix contingut automàticament a Facebook i Twitter. A Facebook us sortirà la publicació idèntica que Instagram i a Twitter us quedarà tallat. Però aquest tall pot arribar a despertar la curiositat dels vostres seguidors.

A la vostra pàgina web, tampoc oblideu d'afegir la vostra icona de Instagram. Al portal «Iconfinder» podreu trobar icones de Instagram gratuïtes.

  • Mesura els teus objectius

Quan ja porteu uns mesos, heu de comprovar si heu arribat als objectius establerts: nombre de seguidors, interaccions, visites al vostre compte... Per a fer-ho, podeu utilitzar el mateix Instagram, Iconosquare, Sumall o Google Analytics.

Afegeix un comentari nou