Algú llegeix la vostra pàgina d'admiradors de Facebook?

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:

Algú llegeix la vostra pàgina d'admiradors de Facebook?

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

L'algoritme que utilitza Facebook perquè les vostres publicacions siguin llegides està sent molt qüestionat. Altres xarxes socials no disposen d'aquest algoritme.

Quantes vegades heu publicat un missatge a la vostra pàgina d'admiradors de Facebook i no heu obtingut cap m'agrada o ningú l'ha compartit? Quantes vegades heu programat una publicació a la hora que Facebook us recomana i tampoc heu obtingut cap interacció? Us heu preguntat mai perquè us sentiu tan sols, tot i tenir un miler d'admiradors?

Tot això és culpa de l'algoritme responsable de mostrar les vostres publicacions al vostres admiradors. Aquesta forma de SEO intern mostra només la vostra publicació a un percentatge petit de persones. Facebook es defensa, explicant en un article, que aquest fet és degut al gran nombre de pàgines que cada usuari admira i al gran nombre de notícies d'aquestes pàgines que sortirien a la línia de temps de cada usuari. En el mateix article s'explica que un usuari, quan entra a Facebook només veu el 20% del que realment podria arribar a veure. Fixeu-vos que si aneu clicant sobre el logotip de Facebook, cada vegada us canvien les notícies que surten a la vostra línia de temps.

De totes maneres l'algoritme de Facebook que determina què ensenyar i quan fer-ho, té en compte milers de variables: quantes vegades l'usuari entra a la pàgina d'admiradors, quantes vegades l'usuari clica un enllaç de la pàgina d'admiradors, quanta estona es queda llegint una publicació de la pàgina d'admiradors que li surt a la línia de temps, quants comentaris realitza a les publicacions d'aquella pàgina d'admiradors...

Aquest fet té dos lectures. Una de molt negativa, ja que s'hi realment admires una pàgina vols estar llegint les publicacions d'aquella pàgina. La positiva és que la línia de temps de l'usuari és bastant diversa i no rep totes les publicacions de certes pàgines que realment no s'admiren tant.

Molts usuaris comproven que l'abast de les publicacions en altres xarxes socials és molt més gran que no pas a Facebook, ja que no disposen d'aquest tipus d'algoritmes. Si publiqueu alguna piulada a Twitter, el vostre missatge pot arribar molt més lluny que no pas a Facebook. L'usuari de Twitter, també pot ser compulsiu i seguir a molta gent, tal i com es fa amb les pàgines d'admiradors de Facebook. Però l'usuari de Twitter també sap deixar de seguir un usuari que escriu piulades que no li interessen.

Afegeix un comentari nou