Claus d’accés segures

 Disposar d’una clau segura afavoreix la seguretat en l’ús del ordenador

La Asociación de Internautas ha advertit a la comunitat de la importància de fer servir paraules clau fortes per augmentar la seguretat dins de l’àmbit d’Internet i així preservar la nostra informació confidencial davant de terceres persones que en podrien fer un ús indegut.
 
Després d’un estudi la associació ha descobert que el més habitual es posar paraules fàcils de recordar/descobrir per accedir a dades confidencials i que el més comú es posar dates de naixement, números de telèfon, o dades personals que qualsevol persona propera pot descobrir i fer servir per accedir amb el nostre nom.
 
Del resultat dels hàbits, es desprèn que el millor es fer servir paraules que no tinguin res de tipus personal, que no siguin només numèriques ni només alfabètiques. Tampoc es bona idea fer servir nomé majúscules o minúscules, ni d’una llargària inferior a 10 caràcters.
 
Per facilitar-nos la tasca de crear una paraula forta l’associació ha creat un programa (Claves) que podem descarregar en format comprimit .zip i que ens crearà la paraula basant-se en els paràmetres que li indiquem.
 

El programa (Claves) permet crear contrasenyes barrejant, majúscules, minúscules, números i simbols, així com indicar la llargària de la nostra contrasenya, permetnt-nos visualitzar-la i copiant-la al “portapapeles” de Windows per poder-la fer servir inmediatament. 

Afegeix un comentari nou