Com crear les FAQ de la teva pàgina web

Colectic - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda
Les persones que tinguin dubtes amb la vostra entitat poden consultar la secció FAQ. Imatge de Dennis Skley. Llicència d'ús CC BY-ND 2.0 Font: Dennis Skley. Llicència d'ús CC BY-ND 2.0
Les persones que tinguin dubtes amb la vostra entitat poden consultar la secció FAQ. Imatge de Dennis Skley. Llicència d'ús CC BY-ND 2.0
Crear la secció FAQ de la vostra pàgina web és molt simple. Imatge airpix. Llicència d'ús CC BY 2.0 Font: Imatge airpix. Llicència d'ús CC BY 2.0
Crear la secció FAQ de la vostra pàgina web és molt simple. Imatge airpix. Llicència d'ús CC BY 2.0

Com crear les FAQ de la teva pàgina web

Autor/a: 
Xavi Aranda
Colectic - Informàtic

Resum: 

Quan teniu una bona massa social i constantment us fan les mateixes preguntes és hora de plantejar fer una secció FAQ. Mitjançant algunes extensions tindreu la vostra FAQ en un moment.

Les entitats, associacions i ONG tenen un petit tresor que s’anomena massa social. Moltes vegades aquestes persones que formen part d’aquesta massa social poden tenir dubtes relacionats amb l’entitat. Aquests dubtes poden ser essencials i necessiten ser contestats amb rapidesa. Però a vegades aquesta rapidesa és molt relativa, i fins i tot, les persones associades no troben la manera de contactar amb l’entitat.

Però què passa quan moltes de les preguntes que us arriben es repeteixen? A part que potser esteu comunicant malament, potser és molt recomanable crear una secció de preguntes més freqüents, també conegut pel seu acrònim en anglès FAQ (Frequent Asked Questions).

Mitjançant aquesta secció, tindreu els vostres socis i sòcies millor atesos i amb més informació sobre la vostra entitat. A part, tecnològicament, tenir una pàgina FAQ millora el posicionament SEO de la vostra pàgina web.

Com podeu crear la vostra secció FAQ?

Molt fàcil. Primer de tot cal tenir molt clares quines són les preguntes que heu rebut, sigui per correu electrònic, missatgeria instantània o, fins i tot, correu postal. Recopileu totes aquestes preguntes que us han fet, des dels vostres inicis. Un cop recopilades hauríeu d’agrupar-les per temàtiques. Si les agrupeu per temàtiques, també pot ajudar molt a les persones que en un futur consultaran la vostra pàgina.

Un cop tingueu les preguntes més freqüents escrites en un document i agrupades, ja podeu crear la secció FAQ a la vostra pàgina web. Per crear-la podeu utilitzar les següents extensions Wordpress, en el cas que utilitzeu aquest gestor de continguts.

Eines per crear la secció FAQ de la vostra pàgina web.
  • Ultimate FAQ

Ultimate FAQ és una extensió de Wordpress programada per crear, de forma molt senzilla, pàgines FAQ. Mitjançant Ultimate FAQ, les preguntes més freqüents es visualitzen d’una forma molt organitzada. L’extensió permet dissenyar la manera en què es visualitzen les respostes. En un principi es poden amagar o ensenyar directament. També permet la interacció, provocant que l’usuari o usuària cliqui sobre la pregunta per veure la resposta.

El ‘plugin’ funciona mitjançant un tros de codi que s’insereix dins d’una pàgina o dins d’una entrada del blog. Mitjançant aquesta opció podeu inserir la secció de FAQ on vosaltres volgueu.

Podeu descarregar gratuïtament l’extensió des d’aquí.

  • Echo Knowledge Base for documents and FAQs

Aquesta extensió et facilita la possibilitat de generar una base de coneixement per articles, documents i FAQs. Amb aquesta millora podreu generar una base de coneixement prou potent i compartir-la amb els vostres visitants.

El funcionament és molt senzill. Mitjançant unes caixes, podreu crear categories de preguntes. Dins de cada caixa podreu escriure les vostres preguntes i respostes més freqüents.

Podeu descarregar gratuïtament l’extensió des d’aquí.

  • Helpie FAQ

Mitjançant aquesta extensió podreu crear una secció FAQ ràpidament i d’una forma totalment senzilla. Una de les particularitats que té la extensió és la possibilitat de crear les preguntes o respostes, mitjançant les categories i etiquetes de les entrades.

El funcionament és molt senzill. La extensió us permet escriure les preguntes i les respostes, i us permet configurar com voleu que es mostrin les solucions. Un cop estigui dissenyada la secció, només heu d’inserir-la mitjançant un tros de codi que enganxareu en una pàgina o entrada.

Podeu descarregar gratuïtament l’extensió des d’aquí.

  • Accordion FAQ

Accordion FAQ és una extensió de Wordpress que permet inserir una llista de preguntes i respostes a la teva pàgina web. L’extensió té disseny responsiu, s’utilitza mitjançant trossos petits de codi i les preguntes i respostes s’expandeixen i s’amaguen mitjançant una animació.

Les preguntes i respostes les podreu inserir en qualsevol pàgina o entrada, o fins i tot en qualsevol tipus de contingut creat per vosaltres mateixes.

Podeu descarregar Accordion FAQ des d’aquí mateix.

  • HTML5 Responsive FAQ

És una extensió per crear la secció de preguntes i respostes de la vostra pàgina web. Mitjançant aquesta extensió podreu crear aquesta secció molt fàcilment. Podreu inserir aquesta secció en una pàgina, una entrada o fins i tot en una barra lateral.

Aquesta extensió té molt ben treballat el posicionament SEO, ja que permet utilitzar categories i encapçalaments a les preguntes. HTML5 Responsive FAQ compleix amb els estàndards de disseny responsiu.

Podeu descarregar HTML5 Responsive FAQ aquí.

Afegeix un comentari nou