EcoGator, una app mòbil per portar el consum responsable a la llar

Colectic
L'aplicació EcoGator calcula el teu consum energètic.
L'aplicació EcoGator calcula el teu consum energètic.
L'aplicació permet escanejar les etiquetes dels electrodomèstics per calcular-ne el seu consum.
L'aplicació permet escanejar les etiquetes dels electrodomèstics per calcular-ne el seu consum.

EcoGator, una app mòbil per portar el consum responsable a la llar

Colectic

Resum: 

L’aplicació per a smartphones, que va néixer d’un projecte de finançament europeu, ajuda a seleccionar els electrodomèstics més eficients.

Quan es compra un electrodomèstic, un dels punts importants a l’hora de decidir és que no consumeixi molta energia. L’estalvi energètic i fer un ús responsable i sostenible dels aparells de la llar és un reclam que moltes organitzacions com Ecoserveis, WWF o Ecodes han manifestat per lluitar contra el consum poc eficient. La tecnologia també s’ha aliat amb la sostenibilitat i, avui dia, diferents aplicacions per a smartphone poden acompanyar a la persona usuària en l’eficiència energètica.

EcoGator és una de les aplicacions mòbils de consulta en línia que ajuden a seleccionar els aparells que millor cobreixin les necessitats dels consumidors i consumidores, sense tenir un impacte negatiu sobre el planeta. Quin és el producte més eficient a nivell energètic? Aquesta és la pregunta que intenta resoldre l’aplicació. Escanejant l’etiqueta energètica de l’electrodomèstic, l’app informa sobre els costos reals i, a més, permet participar en reptes per encertar preguntes i acumular punts.

L’aplicació va ser impulsada per Ecoserveis l’any 2014. Des de llavors fins al gener del 2016, no va parar de créixer en nombre de ciutadans i ciutadanes que van descarregar-se-la. EcoGator, en el marc del projecte myEconavigator cofinançat pel Programa Energia Intel·ligent per a Europa impulsat per la Comissió Europea, va arribar a tenir 26.691 usuaris i usuàries a Europa i 2.263 a l’Estat espanyol.

Tot i que el projecte myEconavigator va finalitzar, l’aplicació encara se segueix utilitzant per escanejar l’etiqueta energètica dels productes i calcular el cost de l’electricitat i altres dades com el consum d’un producte, la seva vida útil, o adquirir més informació sobre estalvi energètic a la llar.

Electrodomèstics, neveres, làmpades, televisors... El semàfor de l’aplicació classifica els aparells i destaca quin és un 20% més eficient amb el medi ambient. Gratuïta i disponible tant per Android com per iOS, EcoGator té a més una secció de notificacions on es poden rebre notícies i consells per fer que el consum diari de la persona que l’està fent servir sigui més responsable.

Afegeix un comentari nou