El 15 de setembre es celebra el Dia de la Llibertat de Programari

Colectic - Informàtic
Celebrant la 'install party' al costat del pingüí Tux Font: Software Freedom Day
Celebrant la 'install party' al costat del pingüí Tux Font: Software Freedom Day

El 15 de setembre es celebra el Dia de la Llibertat de Programari

Colectic - Informàtic

Resum: 

Aquesta celebració internacional es fa cada any per donar a conèixer el programari lliure i promoure el seu ús. Es fan activitats arreu del món relacionades amb aquest tipus de programari.

El Dia de la Llibertat de Programari és una iniciativa de la Digital Freedom Foundation (SFD), una organització sense ànim de lucre amb un marcat component educatiu.

El programari lliure és, segons la definició que fa la Viquipèdia, aquell que "pot ser usat, estudiat i modificat sense restriccions, i que pot ser copiat i redistribuït bé en una versió modificada o sense modificar sense cap restricció, o bé amb unes restriccions mínimes per garantir que els futurs destinataris també tindran aquests drets".

A Barcelona tindran lloc dues activitats. De 10 a 14 hores, a La Lleialtat Santsenca (Olzinelles, 31), es farà una 'install party' perquè totes aquelles persones que vulguin instal·lar el sistema operatiu Gnu/Linux al seu ordinador ho puguin fer amb l'ajuda d'altres usuaris i usuàries. Es convidarà a esmorzar amb cafè, suc i pastes.

Si una vegada a casa sorgeixen dubtes sobre el seu funcionament, el dissabte 22 de setembre d‘11 a 13h hi haurà una 'sessió post-Intall Party' on s'ajudarà a resoldre qualsevol problema.

L'activitat és gratuïta amb aforament limitat i inscripció prèvia escrivint a inscripcio@lleialtat.cat. Més informació, al web de La Lleialtat Santsenca.

A la tarda es faran xerrades i tallers gratuïts de diversos programes lliures per tal de donar informació a tothom a l’Ateneu La Bòbila de Nou Barris. Els horaris són els següents:

  • 16'15 hores: presentació de La Bòbila (Salva Torres).
  • 16'30 hores: taller 'The Things Network Catalunya' (Xosé Pérez i Jordi Binefa).
  • 17'30 hores: Makers per la inclusió (Pep Oliveras).
  • 18'30 hores: creació de documents amb LaTeX (Orestes Mas).
  • 19'30 hores: Fediverse: xarxa social descentralitzada.

Més informació a Caliu.

Afegeix un comentari nou