El meu ordinador contamina?

  • Ferralla informàtica - Flickr de PKMousie

    Ferralla informàtica - Flickr de PKMousie

  • Ordinador antic - Flickr de Easterbilby

    Ordinador antic - Flickr de Easterbilby

Un estudi analitza les diferents maneres en com els nostres ordinadors desgasten el medi ambient, analitzant quines estratègies tenim al nostre abast per reduir la contaminació. Escollir entre Linux i Windows, n'és una!

Una dada que sovint no tenim molt clar és el cost mediambiental que es deriva de fer servir determinats aparells tecnològics. Si bé certes campanyes posen de manifest el cost que suposa per el nostre medi ambient la fabricació d'aquests aparells (us havíem parlat de Sóc un mac, i amago un secret desagradable), sovint no pensem en el cost energètic que suposa el manteniment d'un ordinador en sí.

Aquest estudi ens aporta un element més en la problemàtica dels costos energètics, i és l'elecció del sistema operatiu que farà funcionar el nostre ordinador. Si bé estem acostumats a que el nostre ordinador treballi amb el sistema operatiu proporcionat pel fabricant (habitualment, alguna versió de Microsoft Windows o Mac OS), si volem començar a reduir costos energètics podem pensar a instal·lar alguna versió de Linux (Ubuntu n'és la més popular).

La premissa amb la que es basa aquest article és que el sistema operatiu ens permetrà als usuaris mig, realitzar un estalvi energètic en tres nivells:

  • Les actualitzacions dels nostres ordinadors amb Windows o Mac fa que cada cop es demani més recursos de maquinari, comprant equip nou per mantenir una operativitat similar.
  • Ens permet apostar per una política de reciclatge d'equips. Linux és un sistema operatiu que funciona demandant menys recursos a la màquina, de manera que podem reutilitzar aquells equips que han quedat fora de servei per renovació de maquinari, quan encara poden ser útils
  • Finalment, l'estudi esmenta la reducció dels recursos necessaris per fer funcionar l'ordinador.

Us deixem l'enllaç al article original (pdf, en castellà) si voleu aprofundir sobre el gast que comporta el nostre ordinador!

Afegeix un comentari nou