El 'Pla Dona TIC' aplegarà totes les accions sobre gènere i tecnologia de Catalunya

Colectic
Les entitats que fomenten les vocacions TIC de les nenes i les dones tindran el suport del 'Pla Dona TIC' Font: Colectic
Les entitats que fomenten les vocacions TIC de les nenes i les dones tindran el suport del 'Pla Dona TIC' Font: Colectic

El 'Pla Dona TIC' aplegarà totes les accions sobre gènere i tecnologia de Catalunya

Colectic

Resum: 

El Govern català aposta, així, per acollir i donar suport a totes les accions que es desenvolupin amb l'objectiu d'impulsar el paper de les dones en l’àmbit tecnològic.

Les nenes perden l'interès en les ciències i la tecnologia per culpa dels estereotips i els rol de gènere, i no opten per carreres relacionades amb aquestes matèries. Aquesta manca de dones en el sector TIC suposa una pèrdua per a tota la societat.

Durant els últims anys, s'estan posant en l'agenda pública les conseqüències d'aquesta escletxa digital de gènere i cada cop més organitzacions i administracions prenen mesures per combatre'l. És el cas de la Generalitat de Catalunya, que compta amb el 'Pla Dona TIC'.

Fins al moment, aquesta iniciativa s'ha dedicat a organitzar una sèrie d’activitats per impulsar i reconèixer del paper de la dona en l'àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), entre elles el Premi Dona TIC. Ara, però, s'ha marcat un objectiu més ambiciós: esdevenir l'aglutinador de totes les accions destinades a apoderar les dones en l’àmbit tecnològic que es desenvolupin arreu de Catalunya.

Així ho va anunciar el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, en l'acte de lliurament de premis del certamen Dona TIC 2018. Segons el conseller la voluntat és fer del 'Pla Dona TIC' un pla estratègic de país que aglutini i coordini les iniciatives que es fan arreu de Catalunya. S'hi volen incorporar les propostes de diferents administracions i entitats, tant de l'àmbit públic com del privat i l'acadèmic.

Per tant, aquelles entitats que es dediquen a donar suport a les dones en la tecnologia i a fomentar les vocacions TIC entre les més joves comptaran amb un nou aliat, el Pla Dona TIC.

Afegeix un comentari nou