El repte Technovation busca persones voluntàries per a la final de Barcelona

Colectic
Jurat de la final catalana de Technovation 2017 Font: Espiral
Jurat de la final catalana de Technovation 2017 Font: Espiral
Final catalana de Technovation 2017 Font: Espiral
Final catalana de Technovation 2017 Font: Espiral

El repte Technovation busca persones voluntàries per a la final de Barcelona

Colectic

Resum: 

Participar com a jurat virtual valorant els projectes dels equips de noies o col·laborar en l'organització de la final de Barcelona, que tindrà lloc el proper 19 de maig, són les maneres de donar un cop de mà a aquest repte tecnològic i emprenedor.

Només una de cada 10 alumnes d’enginyeria informàtica són dones i diversos estudis asseguren que és a l’adolescència quan les noies perden l’interès per les carreres STEM (acrònim en anglès de ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques), a causa de prejudicis, estereotips i missatges subliminars. Amb l'objectiu d'evitar això i despertar les vocacions tecnològiques de les noies l'any 2010 va néixer Technovation, un concurs internacional que planteja a les nenes i joves d'entre 10 i 18 anys el repte de desenvolupar una aplicació mòbil per resoldre un problema del món.

En aquests moments, 18.000 nenes i noies de 116 països d'arreu del món estan participant en l'edició 2018 del repte. Han rebut formació i ara treballen en equips ultimant el seu projecte tecnològic que doni resposta a un repte social de la seva comunitat. L'objectiu és que desenvolupin una aplicació mòbil i elaborin un pla de negoci. Tot això, amb el suport d'una mentora, que les guia i les acompanya.

L'Associació Espiral Educació i Tecnologia és l'ambaixadora nacional del programa i organitza el 19 de maig la final catalana i aragonesa, a Barcelona. A partir de les valoracions d'un jurat virtual i un altre presencial, se seleccionaran els projectes que arribaran a la semifinal internacional. Aquests podran aconseguir passi a la final, on optaran a premis d'entre 2.500 i 15.000 dòlars.

Espiral fa una crida al voluntariat, per tal que la final catalana, que aplegarà a més de 500 persones, sigui un èxit. D'una banda, busquen persones disposades a fer de jurat virtual, els dies previs a la final. Hauran d'avaluar com a mínim cinc projectes, que podran ser dels equips catalans o d'arreu. Busquen persones amb perfil tecnològic, empresarial o de comunicació.

D'altra banda, necessiten suport en la logística i organització de l'esdeveniment. Les persones interessades es poden posar en contacte amb l'adreça de correu electrònic a girls4change@ciberespiral.org.

Afegeix un comentari nou