Formació per incorporar la robòtica educativa en les activitats de lleure

Colectic
Trobada de robòtica creativa de la Xarxa Punt TIC
Trobada de robòtica creativa de la Xarxa Punt TIC

Formació per incorporar la robòtica educativa en les activitats de lleure

Colectic

Resum: 

La programació web i la robòtica educativa poden ser eines útils per dinamitzar activitats amb infants i joves. El programa Bitbot.cat ofereix a monitors i monitores del lleure una formació gratuïta de 30 hores lectives.

La Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, en el marc del programa Bitbot.cat, engega dues edicions de la formació per a monitors/ores de programació i robòtica educativa. Totes dues són gratuïtes i s'adrecen a monitors/ores de lleure i persones dinamitzadores que vulguin introduir aquestes disciplines en les seves activitats.

Es farà un curs presencial els dies 4, 11, 13, 18 i 20 de desembre, de 9.30 a 13.30 hores, al Citilab, Cornellà de Llobregat. La inscripció es podrà realitzar fins al dilluns 3 de desembre de 2018.

També s'ofereix un curs semipresencial entre el 10 i el 30 de gener de 2019. Les sessions presencials estan programades per als dies 10 i 24 de gener al Citilab (l'horari es decidirà segons les prioritats de les persones participants). La inscripció estarà oberta fins a les 12.00 hores del 8 de gener de 2019.

En tots dos casos, es reconeixeran 30 hores de formació a totes aquelles persones que acreditin, com a mínim, un 75% de l'assistència/participació.

El programa bitbot.cat pretén impulsar la millora de la competència digital dels i de les joves i promoure el creixement de les vocacions tecnològiques. En aquest sentit, les persones educadores, formadores i dinamitzadores poden jugar un paper important. Per això, les anima a formar-se en aquestes matèries i incorporar-les a les seves accions.