Geonick, xarxa social per compartir inquietuds i aficions

  • Captura de la plana web Geonick

    Captura de la plana web Geonick

Associacionisme, voluntariat, activisme, solidaritat... són alguns dels interessos que pots fer aparèixer al teu perfil en la xarxa social Geonick, l'objectiu de la qual és posar en contacte persones que comparteixen interessos, hobbies i inquietuds.

Aquesta nova comunitat posa l'accent en les afinitats i està pensada per a aquelles persones que gaudeixen amb les aficions i volen conèixer altres persones amb les quals compartir-les. La lectura, l'esport o la música poden ser hobbies compartits per moltes persones, però també podem aprofitar aquesta xarxa per buscar persones amb inquietuds solidàries.

Per registrar-te a Geonick hauràs d'emplenar un formulari amb les teves dades personals, però també et demanaran que hi indiquis els teus interessos i els llocs que t'agraden. No es tracta d'un formulari tancat en què has de triar una opció en una llista predeterminada; és obert i hi pots posar el que vulguis. El teu perfil a Geonick serà un passaport que mostrarà els teus interessos i els llocs que més t'estimes.

És una xarxa social "slow", un lloc on navegar sense presses ni necessitat de competir per acumular amics o seguidors

 

En un mapa podràs trobar persones que comparteixen les teves aficions i inquietuds, visualitzar els seus passaports i escriure'ls missatges. S'autodefineix com un "nou mapa, una geografia personal i privada d'alt valor afegit perquè en ell només trobarà persones altament afins".

 

L'aplicació comença a funcionar aquest estiu en una fase beta. S'ofereix una modalitat gratuïta, amb accés limitat, i una modalitat de pagament que dóna dret a utilitzar totes les funcions sense restriccions durant un any. Les primeres 5.000 persones a registrar-se, però, podran gaudir de tots els serveis gratuïtament durant un any.

Nascuda i ubicada a Barcelona, Geonick és iniciativa de l'emprenedor Pau Jené i incorpora tecnologia en geolocalització, mapes dinàmics i web semàntica desenvolupada pels equips esCert i InLab de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

 

Cura amb la privacitat

Aquesta iniciativa catalana amb vocació internacional es diferencia de la resta de xarxes socials per la cura que té amb les dades personals dels usuaris: proposa un espai de privacitat, es compromet a no comerciar amb les dades dels usuaris i a no acceptar publicitat en cap de les seves pàgines.

Geonick no connecta amb les teves altres xarxes socials i les aportacions que hi facis no es podran trobar a través de cercadors com Google.

Afegeix un comentari nou