Kano, l'ordinador que l'infant pot modificar
Comparteix
P { margin-bottom: 0.21cm; }A:link { }
Kano és un ordinador pensat per despertar l'interès dels infants en les noves tecnologies. Molts casals de joves poden incorporar-lo com a eina de treball.
Molta gent nascuda als anys 80 van començar a experimentar l'arribada de diferents tipus d'ordinadors als domicilis particulars. Aquests ordinadors eren els Spectrum, Amstrad, Commodore, Amiga, Mac i el PC. Una de les utilitats de disposar d'aquests ordinadors, era la possibilitat de jugar a videojocs. Molts d'aquests infants van començar a canviar certs paràmetres dels jocs retocant el codi intern. És així com alguns es van començar a interessar pel món de la informàtica, dels ordinadors i de les noves tecnologies.
Actualment, i ja a ple segle XXI, existeix una extensa gamma d'ordinadors, de dispositius mòbils, videoconsoles i “gadgets” que faciliten, i fan més divertida, la vida en general. Però per sobre d'aquest excés de productes, com podem fer que els infants despertin la curiositat de retocar internament tots aquests dispositius que estan al seu abast?
Alex Klein, un britànic de 23 anys, ha creat Kano, un ordinador pensat perquè els infants comencin a explorar les infinitats del món de la informàtica. Aquest ordinador es basa en una targeta Raspberry Pi, una targeta de memòria, un teclat, cables i una carcassa. L'infant ha de muntar l'ordinador perquè funcioni. Un cop estigui muntat, es connecta a un televisor i ja pot començar a funcionar. Aquest ordinador funciona amb un sistema operatiu de programari lliure, fet que permet explorar com funciona internament un sistema operatiu.
Amb aquest ordinador, l'infant pot programar videojocs, jugar-los i canviar els paràmetres interns del codi per modificar el joc en sí. Més endavant, pot experimentar en canviar totes les funcionalitats de la targeta Raspberry Pi. El manual d'instruccions està traduït al català.
Kano ha arribat a produir-se gràcies al micro-finançament popular aconseguit amb Kickstarter, una plataforma de “crowdfunding” oberta a projectes tecnològics. De l'objectiu inicial que van pensar, Kano ha aconseguit recol·lectar molt més del que esperaven, fins a un 107% més del plantejament inicial, fet que denota l'interès per aquests tipus de dispositius.
Molts casals de joves, ludoteques, escoles i entitats que treballen amb infants poden comprar aquests micro-ordinadors i posar-los a disposició dels infants. Kano té un cost de 129$ i està disponible des de la seva web.
Font d'informació: Kano
Afegeix un nou comentari