Nova versió d'Ubuntu

  • Ubuntu, una distribució GNU/Linux

    Ubuntu, una distribució GNU/Linux

Ja és disponible la versió Ubuntu 12.04 LTS “Precise Pangolin”. Ubuntu continua apostant fort per el seu escriptori “Unity”.

Si les noves versions de Microsoft Windows o OS/X de Mac aixequen molta polseguera, Ubuntu aixeca pols a l'univers del programari lliure. Fidel a la política de llançament de noves versions, Ubuntu presenta cada 6 mesos una nova versió, i cada dos anys publica una versió LTS (Suport de llarga durada). Ha sigut el 26 d'abril quant ha sortit la nova versió d'Ubuntu, la 12.04 LTS “Precise Pangolin”.

Aquesta vegada, Ubuntu ha tret una versió amb suport de llarga durada. La “Precise Pangolin” es caracteritza per varies millores en la visualització de l'escriptori, la navegació de carpetes, el centre d'aplicacions i alguns canvis en la llista de programes, com la inclusió del reproductor “Rythmbox”.

Un dels canvis que potser s'esperava la comunitat d'usuaris era el canvi d'escriptori. No ha sigut així. Des de la versió 11.04 Ubuntu aposta per l'escriptori “Unity”, creat per la mateixa comunitat, i sembla que l'aposta continua per llarg.

Possiblement aquesta nova versió pot arribar a situar Ubuntu com a la primera distribució utilitzada. En aquests moments cal recordar que la distribució més utilitzada és Linux Mint, segons les dades de Distrowatch.

Afegeix un comentari nou