OnTheBus, una aplicació de guiatge intel·ligent de la UAB

  • L'aplicació et permet seleccionar diferents rutes

    L'aplicació et permet seleccionar diferents rutes

  • També guia a l'usuari un cop hagi baixat de l'autobús

    També guia a l'usuari un cop hagi baixat de l'autobús

  • També és útil per a persones amb mobilitat reduïda

    També és útil per a persones amb mobilitat reduïda

L'aplicació està disponible per a vàries ciutats de l'estat Espanyol i d'Europa. De moment només està disponible la versió per sistemes Android.

Formar els joves és el principal objectiu de les universitats. Però a part de la d'ensenyar, les universitats catalanes també realitzen una feina molt notable en el camp de la investigació. I no només les empreses en són beneficiaries de les investigacions que es realitzen a les universitats, la societat en general també poden gaudir dels resultats de les recerques.

És el cas de la UAB que ja fa temps que està creant aplicacions per a mòbil per usos de la societat tal i com podeu veure en aquesta altre notícia. En aquest cas, el Departament de Microelectrònica i Sistemes Electrònics de l'Escola d'Enginyeria de la UAB ha creat OnTheBus, una aplicació per a mòbil que ajuda a les persones amb discapacitat guiar-se per les ciutats mitjançant el transport metropolità d'autobusos.

De moment és funcional a Barcelona, Madrid, Roma, Hèlsinki, València i Saragossa, i en un futur s'està preparant les guies per a noves ciutats. L'aplicació ofereix un conjunt de rutes òptimes d'autobusos a escollir. Si l'usuari n'escolleix una, l'aplicació el va guiant constantment i l'avisa de la seva posició. Un cop l'usuari baixa de l'autobús, l'aplicació continua guiant-lo fins arribar al seu destí.

Aquesta aplicació ha estat creada seguint els 7 principis del disseny universal, principis que fan referència a seguir un estil de creació que sigui a l'abast del màxim de gent possible. L'aplicació es troba en fase beta, però ja es pot descarregar de la pàgina de Google Play.

 

Font d'informació: La Malla i OnTheBus.

Afegeix un comentari nou