Àmbit de la notícia
Informàtic

Quina informació legal heu de publicar a la web de la vostra entitat?

Entitat redactora
Associació per a Joves TEB - Informàtic
Autor/a
Associació per a Joves TEB
  • Si el vostre web utilitza galetes per recollir informació, haureu d'avisar als usuaris. Imatge de John Smith. Llicència d'ús CC BY 2.0
  • Heu de comprovar si la vostra entitat, entra dins els requisits de la Llei de Transparència. Imatge web de cuatla.

Hi ha molt de desconeixement sobre la informació legal que totes les entitats han de publicar a la seves pàgines web. En aquest llistat coneixereu quines són les vostres obligacions legals.

Tenir una pàgina web, comporta oferir informacions variades al vostre públic: notícies, informació de l'entitat, contacte... A vegades hi han entitats que no poden oferir continguts dinàmics com notícies, i configuren la seva pàgina web per mostrar només continguts de caire més estàtic. Aquests continguts són de primera necessitat, com per exemple el formulari de contacte o la direcció de l'entitat. Però hi han altres informacions de tipus més legals, que totes les entitats sense ànim de lucre han de publicar a la seva pàgina web.

És interessant que les entitats tinguin contacte amb un servei d'assessorament legal perquè contínuament estiguin al dia de les novetats. De totes formes, a continuació trobareu un llistat resum de tota la informació que qualsevol entitat sense ànim de lucre ha de tenir publicada a la seva pàgina web.

 

Dades legals de les entitats que ofereixen comerç electrònic.

Les entitats que disposen de venda de marxandatge via comerç electrònic, estan regulades per la Llei 34/2002 de serveis de la societat de la informació i el comerç electrònic. Aquesta llei obliga que aquestes entitats, publiquin a la seva pàgina web la següent informació:

  • Nom de l'entitat.
  • NIF.
  • Adreça.
  • Adreça de correu electrònic i altres dades de contacte.
  • Dades d'inscripció en el registre d'entitats jurídiques.

 

Avís Legal

En aquesta secció de la pàgina, s'han de recollir els termes que regulen la utilització de la pàgina web. Depenent del tipus de pàgina i del projecte digital que voleu fer, poden ser uns termes o uns altres. Però alguns d'aquests termes, podrien ser:

  • Exclusió de responsabilitat: són tots aquells termes relacionat amb l'ús de la pàgina web en que l'entitat declara evitar qualsevol tipus de responsabilitat. 
  • Accés: tots els termes que regulen l'accés a la vostra pàgina web
  • Restriccions d'accés: tots els termes que regulen l'accés per part dels usuaris al portal.
  • Propietat intel·lectual: tots els termes que regulen l'autoria i l'ús dels continguts per part de tercers.
  • Protecció de dades de caràcter personal: tots els termes relacionats amb la protecció de les dades personals que es guarden en les bases de dades de la pàgina web.
  • Normes de comportament: normes de comportament en els comentaris que puguin deixar els visitants de la pàgina web.

 

Avís de galetes d'Internet

L'article 22.2 de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i Comerç Electrònic, indica que cal avisar al visitant de la vostra pàgina web, l'ús que feu de les galetes d'Internet i què l'accés implica acceptar la política de les galetes d'Inernet. Recordeu que, les galetes d'Internet són uns petits programes que recullen informació del vostre ordinador i les envien a altres empreses. Al peu de pàgina, és obligatori incloure un enllaç a una pàgina interna en el que s'expliquin les condicions de la política de galetes d'Internet.

 

Termes i condicions legals

Les entitats que venen marxandatge mitjançant la seva pàgina web, haurien de detallar certes condicions lligades a la venta de marxandatge, com per exemple la condició de serveis oportunes o la forma en que oferirà el servei determinat. Per exemple: les condicions per retornar la el marxandatge comprat, fins quants dies es pot tornar la peça comprada...

 

Incloure secció de transparència

Aquesta llei l'han de complir les entitats i fundacions que hagin rebut ajudes o subvencions públiques, i què perceben més de 100000 anuals de subvencions o ajuts públics, o l'han de complir entitats i fundacions que un 40% o més dels seus ingressos anuals provenen de subvencions o ajuts públics (mínim: més de 5000 euros).

Les entitats i fundacions que es trobin en algun d'aquests supòsits han de complir les obligacions de transparència del títol II de la Llei de Transparència. Més concretament han de complir amb els continguts dels apartats 5, 6 i 7 de la Guia de Transparència per a les associacions i fundacions perceptores de subvencions i ajuts públics.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari