Suport econòmic per a les entitats que organitzin activitats en el marc de la 'Setmana Europea de la Programació'

Colectic
Infants participant en una edició anterior d'Europe Code Week
Europe Code Week 2018 tindrà lloc del 6 al 21 d'octubre

Suport econòmic per a les entitats que organitzin activitats en el marc de la 'Setmana Europea de la Programació'

Colectic

Resum: 

La 'Europe Code Week' se celebrarà del 6 al 21 d'octubre. Les entitats sense ànim de lucre que programin activitats gratuïtes adreçades a infants i joves poden sol·licitar un suport econòmic de fins a 500 euros.

A través de la convocatòria 'Meet and Code', Haus des Stiftens GmbH (HSG) i SAP pretenen fomentar la introducció d'infants i joves d'entre 8 i 24 anys en el món de la tecnologia i la programació. La van llançar per primer cop l'any passat i van finançar 855 esdeveniments en 22 països europeus.

La convocatòria 2018 ja està en marxa i subvencionarà tot tipus d'esdeveniments digitals i de programació que es desenvolupin durant la celebració de la 'EU Code Week' (Setmana Europea de la Programació), que se celebra del 6 al 21 d'octubre del 2018: des de tallers d'informàtica fins a cursos de robòtica, passant per esdeveniments amb temes nous com la Intel·ligència Artificial o Work 4.0. Les activitats hauran d'estar liderades per una entitat sense afany de lucre, que podrà rebre un ajut de fins a 500 euros.

Aquest any, a més a més, es premiaran els millors esdeveniments amb una dotació econòmica major. Aquests premis compten amb tres categories:

  • Kick and Code: esdeveniments que busquen resoldre una problemàtica relacionada amb el futbol utilitzant les TIC o que usin la temàtica del futbol per desenvolupar activitats que apropen el món de la tecnologia i la programació als grups objectius de la iniciativa.
  • Innovació: propostes que desenvolupen i promouen mètodes creatius d'ensenyament i/o que exploren l'actualitat de temes digitals i TIC. És a dir, esdeveniments innovadors en les seves formes d'arribar al públic objectiu i connectar-lo amb temes relacionats amb la tecnologia, així com esdeveniments que incorporen tecnologies revolucionàries com IoT, blockchain, IA, impressió 3D, etc.
  • Diversitat: esdeveniments que utilitzen la tecnologia o altres temes digitals per abordar i reduir les desigualtats presents en la seva comunitat o la societat en general. Es busquen esdeveniments que augmenten la igualtat d'oportunitats, promouen la tolerància i desmantellen les desigualtats basades en el gènere, la raça, la religió, les discapacitats, l'estatus socioeconòmic, etc.

En cada categoria seran reconeguts cinc esdeveniments i la proposta guanyadora de cada categoria rebrà un premi de 2.500 euros.

Per poder presentar sol·licituds a la convocatòria cal registrar l'entitat en aquest portal.