Torna Technovation, per apoderar les noies en tecnologia

Colectic
Equip participant al Technovation Challenge 2017 mostra l'aplicació que han creat
Equip participant al Technovation Challenge 2017 mostra l'aplicació que han creat
Equip participant al Technovation Challenge 2017 presentant l'aplicació que han creat
Equip participant al Technovation Challenge 2017 presentant l'aplicació que han creat

Torna Technovation, per apoderar les noies en tecnologia

Colectic

Resum: 

Juntar-se amb altres noies i crear aplicacions mòbils que solucionin problemes de la seva comunitat. Aquest és el repte que planteja el concurs a joves d'entre 10 i 18 anys. Els ofereix formació i el suport de dones referents.

Només una de cada 10 alumnes d’enginyeria informàtica són dones. Diversos estudis asseguren que és a l’adolescència quan les noies perden l’interès per les carreres STEM (acrònim en anglès de ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques), a causa de prejudicis, estereotips i missatges subliminars. Amb l'objectiu d'evitar això i apoderar les noies en tecnologia, l'any 2010 va néixer Technovation, un concurs internacional que planteja a les nenes i joves d'entre 10 i 18 anys el repte de desenvolupar una aplicació mòbil per resoldre un problema del món.

Techovation ofereix als grups de noies un programa formatiu i el suport de mentores, que les acompanyen al llarg de tot el procés. A més de crear l'app, també aprenen a comunicar les seves idees i traduir-les en un pla de negoci.

A l'edició 2017 van participar 199 noies de Catalunya, que van comptar amb el suport de 47 mentores. El primer semestre de 2018 es desenvoluparà una nova edició d'aquest concurs i el període per realitzar la inscripció ja és obert.

Mentores: suport i inspiració

Sempre que es parla de l'escletxa digital de gènere es destaca que calen dones referents en les TIC, que inspirin a les més joves. Per això, la figura de la mentora és molt important en Technovation. No només perquè dona suport i assessora les noies en tot el procés, sinó perquè els demostra que és possible ser dona i treballar en el sector TIC.

Així doncs, la nova edició del concurs obre també la crida per a mentores. Han de ser dones que tinguin coneixements del món de l'empresa o de l'àmbit de creació d'aplicacions mòbils i que vulguin compartir una mica del seu temps amb els grups de noies.

De Technovation a carreres tecnològiques

Les dades recollides en edicions anteriors del programa mostren que produeix un 78% d'augment de l'interès de les noies participants en l'àmbit de la tecnologia i un 70% en el de l'emprenedoria digital.

Així, un 67% d'elles manifesta interès pel lideratge al món dels negocis en finalitzar el programa i el 58% de les participants inicien estudis en l'àmbit de la tecnologia.

Afegeix un comentari nou