Utilitzar Twitter per retransmetre esdeveniments passats
Comparteix
Diversos comptes de Twitter estan retransmeten esdeveniments històrics que han passat al llarg dels anys. Aquesta manera d'utilitzar la xarxa de microbloging, està tenint bastant d'èxit i pot servir per a diverses entitats que vulguin recordar algun esdeveniment en concret.
Twitter és sinònim de rapidesa. Al llarg dels últims anys aquesta xarxa social està sent utilitzada per comunicar, però per comunicar el més ràpid possible. I es que a vegades la informació circula tan ràpid per Twitter, que ni els mitjans poden aconseguir atrapar-la abans dels milers de retuits que l'escampen. Un dels casos més sonats, va ser l'assassinat de Ossama Bin Laden al Pakistan, retransmès per l'usuari @reallyvirtual. Ni el mateix usuari es va donar compte del que va arribar a retransmetre.
Uh oh, now I'm the guy who liveblogged the Osama raid without knowing it.
— Sohaib Athar (@ReallyVirtual) 2 de maig de 2011
És cert que hi han mitjans de comunicació que realitzen autèntiques competicions sobre qui és el més ràpid en publicar una piulada amb una informació rellevant. I n'hi ha d'altres que publiquen una notícia a Twitter al cap de moltes hores d'haver-se produït el fet en qüestió. En els cas de les entitats sense ànim de lucre poden haver dos tipus de comunicació mitjançant Twitter: la publicació de comunicats o notícies, o la retransmissió d'esdeveniments. En una, la publicació de comunicats, no cal una rapidesa immediata. En l'altra, la retransmissió d'esdeveniments, sí que cal.
Però sembla que en el llarg dels últims anys s'hagi obert una tercera via de comunicació a Twitter: la retransmissió d'esdeveniments passats. Es tracta, d'anar publicant tuits cronològicament ordenats, sobre un esdeveniment ocorregut fa anys. Aquests tuits es publiquen sota un usuari en concret, per tal que es pugui visitar el seu perfil i es pugui recordar perfectament aquell efemèride. Normalment es realitza aquest tipus de comunicació per tal de celebrar l'aniversari d'algun esdeveniment.
Tuits de @RealTimeWWII !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");
La narració de la Segona Guerra Mundial o la primera ascensió a l'Everest, són un dels exemples més clars. Cada esdeveniment, disposa d'un compte Twitter, des d'on es van publicant les piulades significatives. Un cop l'esdeveniment acaba, com el final de la 2ª Guerra Mundial, el compte deixa de publicar piulades i només queda el seu perfil perquè sigui visitat i recordat.
Tuits de @RealTimeWWII !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");
Però com poden aprofitar les entitats aquesta forma d'utilitzar Twitter? De moltes maneres, destacant-ne dos de concretes. Una la retransmissió d'un fet curt: un partit de fútbol o la celebració d'una diada castellera important. L'altre, la retransmissió d'algun fet temporalment llarg, com per exemple la narració de la destrucció de polítiques socials. Per a fer-ho, s'hauria de crear un compte Twitter específic d'aquest fet i anar publicant les piulades. Totes les piulades es poden programar utilitzant l'eina Hootsuite, explicada en aquest recurs.
La primera ascensió al Cavall Bernat, la recreació històrica d'una batalla de Jaume I, la primera expedició al K2, el primer castell de nou del segle XX o la primera Recopa del Barça, poden ser un exemple de com utilitzar Twitter d'aquesta forma tan curiosa.
Afegeix un nou comentari