Vivaldi 1.11, un navegador web amb sensibilitat per l'accessibilitat

Associació per a Joves TEB - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
Captura de pantalla del navegador Vivaldi
Vivaldi incorpora un mode de lectura perquè les altres pestanyes no molestin.
Captura de pantalla del navegador Vivaldi.
Vivaldi també incorpora la possibilitat de desactivar els GIFs animats.

Vivaldi 1.11, un navegador web amb sensibilitat per l'accessibilitat

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
Associació per a Joves TEB - Informàtic

Resum: 

Aquest navegador ha presentat la seva nova versió amb moltes novetats en l'àmbit de l'accessibilitat. Modes de lectura avançats, desactivació de GIFs animats o ajustament de la sensibilitat del ratolí, són algunes de les millores.

Vivaldi és un navegador web amb llicència «Freeware» (descàrrega gratuïta), i amb components que disposen de llicència de programari lliure. Vivaldi va presentar ahir la versió 1.11, amb moltes millores referents en el camp de l'accessibilitat. Amb les millores i la possibilitat de múltiples configuracions del navegador, Vivaldi es converteix en una alternativa real a altres navegadors.

Una de les millores més interessants és la possibilitat d'activar un mode de lectura sense distracció. Avui en dia, treballem amb múltiples pestanyes: xarxes socials, eines de missatgeria instantània, programes, etc. Moltes d'aquestes pestanyes poden començar a emetre avisos gràfics o fins i tot sonors, i això pot ser molest i pot interrompre la vostra atenció. Vivaldi ha desenvolupat una configuració, que permet desactivar la visualització de les altres pestanyes. Així, només us centrareu amb la pestanya actual.

Una altra de les millores de Vivaldi són les millores d'accessibilitat. Per una banda, la possibilitat de desactivar GIFs animats. Els GIFs animats poden incorporar animacions molt ràpides que poden afectar a persones que tenen reaccions adverses a canvis ràpids de les imatges. Per altra banda, Vivaldi ofereix una configuració del ratolí més extensa. Mitjançant aquesta configuració, moltes persones que tenen una diversitat funcional, podran utilitzar el ratolí d'una forma més autònoma.

Vivaldi va néixer fruit de la comunitat activa d'usuaris de l'antic navegador web Opera. Aquesta comunitat virtual va ser tancada per la mateixa empresa Opera. La reacció de molts usuaris i usuàries va generar en la posada en marxa d'un nou projecte: el navegador Vivaldi. Aquest navegador està disponible en Windows, GNU/Linux i Mac.

Afegeix un comentari nou