165 obres d’artistes de Catalunya s’exposen a Igualada per recaptar fons per les persones refugiades

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
Postals de les obres presentades al Projecte Refugi
Postals de les obres presentades al Projecte Refugi
Logo de Gràfica Activa
Logo de Gràfica Activa
Il·lustració d'una refugiada fugint de la guerra
Il·lustració d'una refugiada fugint de la guerra

165 obres d’artistes de Catalunya s’exposen a Igualada per recaptar fons per les persones refugiades

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

El Projecte Refugi, emmarcat en la nova àrea de disseny=igualada – Gràfica Activa -, s’organitza a favor de la Creu Roja a l’Anoia i s’exposarà a la sala El Portal de Llevador.

L’associació disseny=igualada, que potencia i promou el disseny i la innovació a la ciutat d'Igualada, ha impulsat el Projecte Refugi, dins la nova línia d’activitats amb finalitats solidàries anomenada Gràfica Activa. La iniciativa, que promou el disseny com a eina de conscienciació i actuació davant les situacions injustes com és el drama humanitari de la crisi de persones refugiades, porta 165 obres d’artistes d’arreu de Catalunya en una exposició col·lectiva que es podrà veure a la capital de l'Anoia. Concretament, la mostra dels artistes que han respost a aquesta crida té l’objectiu de recaptar fons per a l’acolliment de refugiats i refugiades per part de la Creu Roja a la comarca central.

La sala El Portal de Llevador d’Igualada acollirà l’exposició dels artistes, que es podrà veure fins al proper 16 de maig. De la mostra s’han editat postals individuals i també un llibre-catàleg amb la portada serigrafiada a mà, que es podrà adquirir, ja sigui a la seu de l’exposició o bé fent una donació a través del portal online de Coopfunding. Tots els fons recaptats aniran destinats a Creu Roja Anoia.

Entre les obres rebudes, destaca la participació especial de Abdulazez Dukhan, un noi sirià de 18 anys que es va veure obligat a abandonar Homs i des del febrer del 2016, quan va arribar a Grècia, viu com a refugiat en diferents campaments. Altres obres serien Benvinguts a Vic, de Lluís Carbonell, on una embarcació de persones refugiades arriba a la Plaça Major de la capital osonenca o Esperança, un quadre de l’artista Olga Schlüter Martín on una cua de persones que fugen dels seus països camina i es perd en l’horitzó a la recerca d’un futur millor. El llistat de tots els artistes participants el pots trobar al següent enllaç.

Des de disseny=igualada es reivindica la capacitat, la presència i la importància de l’ofici de dissenyador o dissenyadora per col·laborar amb les accions humanitàries iniciades arreu del territori. Com a professionals del sector gràfic, potencien la capacitat de pensar i il·lustrar les injustícies, en un exercici de consciència, comunicació i narració a través de les imatges.

La campanya de captació de fons es basa en un sistema crowdfunding de recompenses al servidor online de la Cooperativa Integral Catalana. A Coopfunding s’han aconseguit 27 cofinançadors que han aportat un total de 608€ i la campanya romandrà oberta fins al 30 de juny del 2017. Els costos de despeses generades per l’edició del catàleg, l’exposició i la impressió de les postals està pressupostat en 5.000€, un cost que assumeix íntegrament l’associació Disseny=Igualada i que fa que tots els fons recaptats puguin anar a Creu Roja Anoia.

Coopfunding és una plataforma de microfinançament pel bé comú que promou l’autogestió i el finançament col·lectiu, tot visibilitzant projectes cooperatius, socials i fent servir diferents monedes com les monedes socials i la criptomoneda.

Afegeix un comentari nou