2000 immigrants han mort al Mediterrani durant aquest 2015

Autor/a: 
Anna Sánchez Ribas - Associació per a joves TEB
 Font:
Font:

2000 immigrants han mort al Mediterrani durant aquest 2015

Autor/a: 
Anna Sánchez Ribas - Associació per a joves TEB

Resum: 

Segons un informe de la Oficina Internacional de Migració, 2000 persones han mort en aigües del Mediterrani intentant arribar a costes europees durant el 2015. Itàlia és el país amb major flux migratori.

La majoria de les morts s'han produït quan els immigrants intentaven arribar a la costa italiana, amb 1.872 ofegades durant la travessa. Molt per sota, segueixen la costa grega, on s'han registrat 61 morts, i la costa espanyola, amb 18. Aquestes xifres corresponen al període que va de l'1 de gener al 23 de juliol de 2015.

javascript:void(0)

Itàlia i Grècia són, per aquest ordre, els països on han arribat més immigrants en el que portem d'any amb 87.460 i 82.511 persones, respectivament. A tota Europa, s'han comptabilitzat quasi 172.000 arribades. Síria, Eritrea, Afganistan, Somàlia i Nigèria són les principals països d'origen.

A nivell mundial, les morts durant el trajecte arriben fins a les 2800. Més enllà del Mediterrani, on es concentren la majoria de morts, també existeixen altres punts costers que no deixen de sumar víctimes. El Golf de Bengala, la frontera entre Mèxic i els Estats Units o la Banya d'Àfrica també registren centenars de morts cada any. En aquest enllaç teniu accés a tot l'informe.

El projecte #MissingMigrants de l'OIM és l'única base de dades global sobre morts i migrants desapareguts a tot el món. L'objectiu és donar visibilitat al problema i promoure polítiques d'informació i prevenció més efectives. #MissingMigrants també apodera a les famílies dels desapareguts proporcionant informació i acompanyament en el procés i vetllar pel respecte als seus drets i la seva dignitat.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou