2.700 milions d’euros per atendre 62 milions d’infants

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

2.700 milions d’euros per atendre 62 milions d’infants

Resum: 

UNICEF fa una crida sense precedents per respondre a emergències humanitàries de 71 països. Un total de 230 milions d'infants viuen en països immersos en conflictes armats.

Fins a 98 milions de persones són les que el Fons de Nacions Unides per a la Infància (UNICEF) pretén atendre amb la darrera crida a la comunitat internacional. En l'informe "Acció Humanitària per a la Infància 2015", fet públic el passat 29 de gener, l'agència de la ONU sol·licita 2.700 milions d'euros per atendre-les. Dels 98 milions persones, 62 milions són infants.

La petició ha augmentat en 880 milions d'euros respecte de l'any passat. És una crida, segons UNICEF, "sense precedents". El president del Comitè Espanyol d'UNICEF, Carmelo Angulo, ho argumentava a la roda de premsa del passat dia 29 explicant que la situació ha empitjorat notablement.

Prova de l'empitjorament, afegia Angulo, és que un total de 230 milions d'infants viuen en països immersos en conflictes armats. A Síria, 100.00 nens i nenes estan "atrapats sota les bombes", va dir. Per donar resposta a la greu situació, Síria se situa com el país que més fons requereix de la petició, al qual UNICEF pretén destinar 600 milions d'euros. Save The Children llançava l'any passat l'impactant vídeo per fer obrir els ulls a Europa, acostant la realitat de la guerra a una nena britànica.

Els milions d'euros que demana UNICEF, a més de respondre a situacions d'emergència derivades de conflictes armats, pretén tractar 2,7 milions d'infants amb desnutrició aguda greu. Vacunar-ne 13,6 contra el xarampió i proporcionar aigua potable a 34,3 milions de persones que a dia d'avui no hi tenen accés.

També preveuen destinar-ne 500 milions a les comunitats afectades per l'ebola, un brot que ha deixat milers de morts i d'infants òrfans i exposats a l'estigma social. Finalment, Nigèria, un estat marcat per l'amenaça del grup Boko Haram, rebria 23,4 milions si UNICEF aconseguís tot el que sol·licita. Gens lluny de casa nostra, Ucraïna és també objecte de la ONU i la petició per a aquest territori ascendeix a 28,6 milions d'euros. Recorden també greus crisis oblidades, com les del Níger, Afganistan i Gaza, territoris on UNICEF també actua.

La crida està principalment enfocada a la comunitat internacional, és a dir, tant a Estats com a Organitzacions Internacionals. Ara bé, l'agència compta també amb l'opció o bé de ser-ne soci i sòcia, o bé de fer un donatiu per al fons d'emergència, que aniria destinat a aquestes causes.

Contingut relacionat

Síria s'apropa als 1700 morts i 2,8 milions de refugiats

L'emergència humanitària de Nigèria: milers de morts i milions de refugiats

Afegeix un comentari nou