ACNUR i la Mitja Lluna Roja alerten que milions de sirians no tenen accés a ajut humanitari

  • Síria, un llarg conflicte global

    Síria, un llarg conflicte global

Segons ACNUR, més d'un milió i mig de ciutadans de Síria han sigut desplaçats de les seves cases, i viuen en habitatges provisionals o amb familiars, a punts menys castigats pel conflicte. La Mitja Lluna Roja també alerta de l'impossibilitat de fer arribar ajut humanitari.

Aquestes comunitats de desplaçats que no han creuat cap frontera no reben ajut humanitari, alerta d'ACNUR, l'Agència de Nacions Unides pels Refugiats. Un conflicte, el sirià, que es manté paralitzat al Consell de Seguretat de Nacions Unides, tot i la recent declaració de l'Assemblea de Nacions Unides en relació a un advertiment sobre el patiment de la població civil. Un conflicte amb moltes cares, incloses desercions de mandataris i soldats del règim.

 

L'ACNUR vol proporcionar assistència bàsica als desplaçats a través de poques vies disponibles, però ciutats com Damasc i Alep (les més poblades del país) estan tancades a qualsevol accés d'ajut humanitari

 

La portaveu de l'ACNUR, Melissa Flemming, ha denunciat que moltes persones es veuen atrapades en centres de poblacions entre el foc creuat dels dos costats, el conjunt de bandes armades opositores i les forces governamentals, sense oportunitat de desplaçar-se a punts més segurs, com ara els camps de refugiats a Turquia. L'arribada d'ajut humanitari a aquestes comunitats és “desesperada i urgent”, ha afirmat Flemming.

 

En algunes ciutats com Alep, centenars d'escoles i residències d'estudiants s'han convertit en refugi de refugiats. Les mesquites, o fugir d'un poble a un altre, són altres refugis per evitar una violència creixent, segons han explicat la Mitja Lluna Roja i l'ACNUR aquests dies.

Afegeix un comentari nou