"Buone Notizie", un nou mitjà a Itàlia que serà l’altaveu del voluntariat i l’associacionisme

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
Edició digital del suplement "Buone Notizie". Font: Buone Notizie
Edició digital del suplement "Buone Notizie". Font: Buone Notizie
Logo del suplement. Font: Buone Notizie
Logo del suplement. Font: Buone Notizie
"Buone Notizie" és el nou mitjà italià del Tercer Sector. Font: Wikimedia Commons
"Buone Notizie" és el nou mitjà italià del Tercer Sector. Font: Wikimedia Commons

"Buone Notizie", un nou mitjà a Itàlia que serà l’altaveu del voluntariat i l’associacionisme

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

La publicació serà un suplement del diari "Corriere della Sera" i pretén fer difusió sobre notícies relacionades amb l’economia solidària i temes socials.

El nou mitjà italià "Buone Notizie" va néixer el passat mes de setembre amb l’objectiu de ser una publicació per donar cobertura al voluntariat i a les associacions. En aquest sentit, el mitjà solidari neix com a resposta a la línia de continguts dels mitjans generalistes on es destaquen sobretot notícies negatives. Malgrat això, la redactora en cap del suplement del diari "Corriere della Sera", Elisabetta Soglio, ha assegurat en una entrevista amb La Vanguardia que no volen provocar la llàgrima fàcil. “Hem nascut de la consciència què existeix una manera diferent de gestionar la col·lectivitat i de ser part d’ella”, ha constatat.

D’aquesta manera, "Buone Notizie" podrà ser l’alter ego d’altres portals d’informació sobre voluntariat i temes socials com també ho és www.xarxanet.org o el portal de notícies en anglès www.nonprofit.xarxanet.org. El suplement, que s’entrega de manera gratuïta juntament amb el "Corriere della Sera" des del dia 19 de setembre, serà una plataforma editorial del Tercer Sector a Itàlia que donarà veu a experiències positives. Soglio s’ha ocupat durant molt de temps dels temes relacionats amb cooperatives, ONG i voluntariat. L’economista Stefano Zamagni en un article al rotatiu italià, profunditza en la línia de Soglio i explica que "Buone Notizie" no és una col·lecció de boniques històries, sinó “la història d’aquest tros de món fet de milers d’empreses i cooperatives socials, 7 milions de voluntaris, fundacions, associacions, grups, centres d’investigació i escoles que porta el nom de Tercer Sector”.

Aquest nou suplement s’acompanyarà amb un web orientat a donar servei en la qual s’anuncien concursos públics i subvencions a les quals poden aspirar les ONG i entitats sense afany de lucre. Avui dia 4 d’octubre, el seu web publica per exemple un article sobre periodisme constructiu (enllaç en italià), un reportatge sobre l’ortoteràpia i un article on es donen 5 consells per reduir l’estrès. A més, el suplement té una secció fixa amb el títol “La meva bona notícia”, on un lector explicarà la seva experiència en un esforç per construir una secció amb la participació ciutadana i donar veu a la gent.

Actualment "Buone Notizie" gairebé té 24.000 seguidors i seguidores a Facebook i 1.417 a Twitter. Els responsables de la publicació desitgen tenir també una bona acollida per part de les empreses socials i cooperatives que hi vulguin inserir publicitat, ja que temes com la sensibilització ecologista o campanyes en defensa dels drets de les persones migrades poden tenir un impacte positiu tant pels lectors i lectores del suplement com pels socis i sòcies de les entitats.

Afegeix un comentari nou