Com les ONG estan ajudant a Colòmbia després de les esllavissades?

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Com les ONG estan ajudant a Colòmbia després de les esllavissades?

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

Mocoa rep el suport de les organitzacions d’ajuda humanitària que han llençat campanyes de donacions i mobilitzat els seus equips internacionals.

El dia 1 d’abril les fortes pluges que van caure sobre Mocoa, capital de la regió colombiana de Putumayo, van provocar el desbordament de tres rius, amb fortes inundacions i esllavissades que van deixar greus conseqüències. Segons dades de l’Associació Catalana per la Pau, fins ara s’han registrat 273 morts i prop de 400 ferits i 220 desapareguts. En total, són 34.000 les persones que s’han quedat sense accés a llum i aigua segons dades aportades per Acció Contra la Fam. Durant l’esllavissada, a més, va caure una allau de fang i de pedres sobre la localitat del Nord del país. Fins i tot, el mateix Govern colombià ha declarat la situació d’emergència econòmica, social i ecològica a tot el municipi.

En aquest sentit, diferents organitzacions d’ajuda humanitària catalanes s’han mobilitzat per donar resposta a la situació que travessa Mocoa i la seva ciutadania. La Creu Roja, UNICEF, el Fons Català de Cooperació, Acció contra la Fam o l’Associació Catalana per la Pau han llençat campanyes de donacions per ajudar a la població afectada.

D’una banda, l’Associació Catalana per la Pau ha fet una crida a la ciutadania, entitats socials i institucions per col·laborar amb una campanya de recaptació de fons, els quals es destinaran a l’adquisició de materials d’emergència (aigua potable, roba en bon estat, aliments no peribles, matalassos...) i a la creació i posada en marxa d’una brigada mèdica d’urgència. Aquestes accions la duran a terme amb l’entitat sòcia al país, l’Associació Nacional de Reserva Camperola (ANZORC). El número de compte habilitat per fer una aportació és el: ES76 2100 3200 9522 0123 3743.

Per la seva banda, la Creu Roja compta amb un equip multidisciplinari que dóna suport a les tasques de rescat, avaluació de danys i assistència humanitària als afectats. Té equips d’emergència que realitza accions en salut, recerca i rescat, aigua i sanejament, avaluació de danys i anàlisi de necessitats i restabliment de contactes familiars. A més, també està habilitant suport logístic en Telecomunicacions i Administratiu. Pots fer un donatiu al següent enllaç.

A més, Acció Contra la Fam treballa des del 2003 a Putumayo i des de l’any 1997 a Colòmbia. Per fer front a la situació d’emergència que viu Macao, l’organització internacional intenta salvar la vida dels infants que pateixen desnutrició aguda. Com altres ONG, han obert una campanya de donacions on s’especifica cap a on van destinats els fons i de quina manera s’utilitzen per proporcionar tractament nutricional.

UNICEF també treballa per atendre i donar resposta a les necessitats de la infància i de les famílies supervivents. Sobretot, treballen en l’educació i en tot el relatiu a l’aigua i el sanejament. Per últim, el Fons Català de Cooperació ha fet una crida als ajuntaments i institucions a sumar-se al procés de reconstrucció a la població damnificada del Perú i Colòmbia.

Afegeix un comentari nou