S'agreuja el conflicte del Sàhara Occidental

  • Imatge de Barrenetxea (Argazkiak | Fotografías | Photos) extreta de Flickr

    Imatge de Barrenetxea (Argazkiak | Fotografías | Photos) extreta de Flickr

Després de l’atac marroquí de dilluns al campament sahrauí de Gdeim Izik, l’estat de setge s’ha instal·lat a Al-Aaiun. La tensió és present encara al campament, sobretot perquè hi ha molta confusió sobre el nombre de víctimes: deu saharians morts,  més de 150 desapareguts i 700 ferits segons el Front Polisario; vuit agents i un funcionari segons el govern marroquí.

Sobre l’estat del conflicte també existeixen diferents versions. El Polisario assegura que els incidents continuen a la capital del Sàhara Occidental, mentre que el govern del Marroc afirma que la situació és estable i de normalitat després del desmantellament del campament, acció que es va fer “per mantenir l’ordre públic i garantir la seguretat”. 

Les versions de totes dues parts és l’única informació que pel moment ha trascendit del conflicte, ja que s’ha bloquejat l’entrada de periodistes a Al-Aaiun. De fet, membres d’ONG que es troben a la zona asseguren que totes les comunicacions de la capital del Sàhara Occidental han estat tallades.

Mentre, la tercera trobada entre el Marroc i el Front Polisario a Nova York ha acabat sense arribar a cap acord entre les dues parts sobre el futur del Sàhara Occidental.

Arreu del territori s'estan fent manifestacions per donar suport al poble sahrauí.

Més informació a xarxanet.org: Denúncies i mobilitzacions en favor del Poble Sahrauí.

Comentaris

VISCA EL FRONT POLISARI. Quina vergonya, l'Estat espanyol va ser l'últim en pseudo - desconolitzar Àfrica, i el que ho va fer més malament, en Franco encara estava mig viu... Sàhara lliure!!!

Hola, efectivament Espanya va ser l'últim colonitzador a l'Àfrica, amb el Sàhara Occidental...i, com tantes coses en els dies de la pre i post transició, ho va fer malament, com era coherent amb un règim del qual no fa tants anys... La culpa del que està passant està en el règim franquista, i el coeficient intelectual d'alguns que la can dirigir, com ara Fraga i companyia. Espanya és la culpable d'aquesta situació al Sahara, i no és capaç de condemnar els abusos i tortures del Marroc als sahrauís.

Afegeix un comentari nou