Crida de voluntariat del Servei Civil Internacional per a un seminari sobre mobilitat sostenible a Àustria
Comparteix
Se celebrarà del 6 al 13 de març a la població d’Innsbruck, i es tractaran temes com l’emergència climàtica i la sostenibilitat.
Des del Servei Civil Internacional de Catalunya han engegat una campanya de crida de voluntariat per un seguit de projectes que se celebraran i s'iniciaran els primers mesos del 2022. Un d’ells és el seminari sobre mobilitat sostenible 'Landing and Spreading', dirigit per a totes aquelles persones que s’hagin replantejat qüestions de futur, i d’interès global i mediambiental, com els desplaçaments, les desigualtats que sorgeixen amb el model de mobilitat actual, i l’impacte que genera la mobilitat global en els recursos, en el clima i en la justícia social.
El seminari l’organitza el Servei Civil Internacional d’Àustria a la població d’Innsbruck, del 6 al 13 de març de 2022. Els principals temes que es tractaran, a través de xerrades, tallers, activitats i debats són l’emergència climàtica, la situació actual de la mobilitat sostenible i el seu futur, i les possibles solucions que es poden generar des de les idees del voluntariat. Totes les activitats es duran a terme en anglès.
La convocatòria forma part d’un projecte que consta de quatre parts. Actualment, la recerca de participants és per dur a terme la segona activitat: aquest seminari anomenat ‘Landing and Spreading’, centrat en temes que giren al voltant de la mobilitat sostenible global. Un exemple de qüestió a tractar pot ser la relació entre gènere i mobilitat.
#cridavoluntariat | Has pensat mai en...
— SCI Catalunya (@ServeiCivilCat) December 21, 2021
Com et desplaces?
Les estructures i desigualtats que afloren amb el model de mobilitat actual?
Com mobilitat global impacta en els recursos, en el clima i en la justícia social?
Has respost que si? Això t'interessarà pic.twitter.com/nqaNwVY7B5
Organització del seminari
Una part del seminari consistirà a debatre els resultats del taller ‘On The Move’, celebrat al setembre de 2021, on els participants podien aportar idees d'activitats per treballar aquesta temàtica concreta de la mobilitat sostenible. També es recopilarà més informació per afegir al conjunt d’eines sobre mobilitat sostenible per a les organitzacions de voluntaris, que es pretenen desenvolupar durant el seminari. A més, s’ofereix un espai per conèixer i connectar amb altres organitzacions internacionals per tal d’aprendre noves maneres de viatjar de manera sostenible.
La llista de temes que es treballaran són: els efectes locals i mundials de la mobilitat global en els recursos, el canvi climàtic i la justícia social; les estructures beneficiàries de la mobilitat mundial (acceleració, creixement econòmic, desigualtats globals); aproximacions econòmiques i polítiques a una mobilitat global sostenible i la seva crítica; treball de la pau, mobilitat i els seus impactes climàtics; aprofundir en una labor de pau més respectuosa amb el clima, i les lliçons apreses de la pandèmia Covid-19; i polítiques de desplaçaments de diferents organitzacions internacionals.
Es tindran en compte totes les idees o inspiració personal per a tallers locals i projectes nous que les persones voluntàries aportin durant el seminari.
La importància del voluntariat
L’objectiu de la celebració d’aquest seminari és oferir un intercanvi d’idees entre persones de diferents regions i entorns, on es poden conèixer noves experiències gràcies a aquesta multiculturalitat de persones. Segons el Servei Civil Internacional, aquest intercanvi és la base del treball voluntari i la pau internacional.
Actualment, la gran majoria de desplaçaments de llargues distàncies es realitzen amb avió. Aquest mitjà de transport contribueix enormement a l’augment de la crisi climàtica i al creixement de les desigualtats socials. A més, la pandèmia de la Covid-19 ha obligat a la societat analitzar les formes alternatives de mobilitat, uns resultats que es poden considerar lliçons respecte a la mobilitat sostenible.
Per al Servei Civil Internacional de Catalunya, el voluntariat és un element d’apoderament personal i col·lectiu, que proporciona intercanvi i un suport mutu. Creuen que el calibre internacional aporta experiències d’interculturalitat i aprenentatges, des de la diversitat de cultures i persones.
Afegeix un nou comentari