El Centre Delàs organitza quatre dies per promoure la construcció de pau a Barcelona

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
Membres del Centre Delàs d'Estudis per la Pau i Lafede.cat.
Membres del Centre Delàs d'Estudis per la Pau i Lafede.cat.
Cartell del "4 Days 4 Peace".
Cartell del "4 Days 4 Peace".
Noam Chomsky serà un dels guardonats del Premi Séan MacBride.
Noam Chomsky serà un dels guardonats del Premi Séan MacBride.

El Centre Delàs organitza quatre dies per promoure la construcció de pau a Barcelona

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

El “4 Days 4 Peace” s’iniciarà amb les Jornades 2017 i tindrà el lliurament del Premi Séan MacBride, en un esdeveniment que se celebrarà els dies 23, 24, 25 i 26 de novembre.

El Centre Delàs d’Estudis per la Pau ha organitzat a Barcelona quatre dies per debatre i promoure la construcció de pau. El “4 Days 4 Peace”, nom que rep l'esdeveniment, donarà el tret de sortida amb les Jornades Annuals 2017, la cita anual de l’organització que enguany tindrà el nom “Comerç d’armes i fluxos migratoris. El negoci de les fronteres”, i que se celebrarà el dijous dia 23 de novembre. Els dies 24, 25 i 26 seran la continuació de la conferència que acollirà el Palau de la Virreina a les 17h de la tarda, amb actes tan esperats com el lliurament del Premi Séan MacBride per la Pau, convocat pel divendres a les 18:30h i que tindrà lloc al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona.

El guardó és un reconeixement per a entitats i persones físiques que treballen en l’àmbit de la construcció de pau, des de campanyes per prevenir el desarmament fins a accions que promouen els drets humans a tot el món. Enguany, el Premi Séan MacBride no tindrà només una única persona guanyadora, sinó que es repartirà entre tres candidatures. D’una banda, se li atorgarà al pensador Noam Chomsky, que no podrà assistir per motius d’agenda però que farà una connexió per Internet durant el lliurament. D’altra banda, el polític pacifista britànic i líder del Partit Laborista del Regne Unit Jeremy Corbyn, que tampoc hi podrà assistir, rebrà el guardó en reconeixement pel seu mèrit en la construcció d’alternatives discursives i polítiques per ajudar a pacificar el món. Per últim, una iniciativa de la societat civil, en concret la campanya contra la base militar nord-americana d’Henoko a Okinawa (Japó), també serà guardonada amb el premi.

El lliurament del Premi MacBride és un fet estratègic per a la ciutat de Barcelona perquè la posiciona i consolida en el compromís per construir un món de pau.

Els darrers guanyadors del Premi Séan MacBride van ser:

  • 2016: Colin Archer, secretari general de l’International Peace Bureau els darrers 26 anys
  • 2015: la comunitat de Lampedusa (Itàlia) i de Jeju Island, a Corea del Sud
  • 2014: la societat civil i el Govern de la República de les Illes Marshall
  • 2013: Private Chelsea Manning
  • 2012: el bloguer i activista tunisià Lina Ben Mhenni

El lliurament del Premi MacBride és un fet estratègic per a la ciutat de Barcelona perquè la posiciona en el compromís per construir un món de pau.

Els actes consistiran en una cerimònia de lliurament del premi i una conferència oberta a càrrec d’alguns representants de les candidatures premiades. Els dies 25 i 26 de novembre, a més, es faran la reunió de la Junta i del Consell de l’International Peace Bureau i una reunió estratègica de coordinació de la Campanya Global per la Reduccció de la Despesa Militar (GCOMS).

Afegeix un comentari nou