El comerç just a nivell mundial, en un butlletí bimestral

  • El cafè, un dels productes estrella del comerç just

    El cafè, un dels productes estrella del comerç just

  • Fairtade, una de les certificacions internacionals de comerç just

    Fairtade, una de les certificacions internacionals de comerç just

  • El butlletí està disponible en castellà

    El butlletí està disponible en castellà

Des d'aquest mes la certificació de comerç just Fairtrade Espanya treu un butlletí electrònic bimestral sobre els avenços en aquesta forma de consum i producció, arreu. Ja podeu consultar el primer butlletí i subscriure's en aquesta web. El primer número inclou, per exemple, una visió de l'augment global del comerç just.

En aquest primer butlletí teniu accés a 5 breus articles sobre, per exemple, el comerç just a les Olimpíades de Londres, i una visió del desenvolupament actual de les vendes amb certificació Fairtrade al món. El Regne Unit és un dels països on el consum de productes de comerç just està més consolidat. També inclou una nota sobre com una de les marques britàniques de xocolata, Mars, ha fet alguns passos al treure al mercat un producte de comerç just amb certificació Fairtrade, de comerç just.

 

Sobre el moment de la certificació mundial de comerç just Fairtrade, resum d'un dels articles del primer número:

 

El consum de comerç just es consolida en països “veterans” i augmenta en mercats mes recents: segons les dades publicades aquests dies per Fairtrade Internacional, sobre el 2011, els consumidors globals han comprat durant el 2011 productes amb el segell Fairtrade un 12% més que en 2010.

 

El consum de productes de comerç just es consolida, i també augmenta, en alguns països

 

“El comerç just s'ha convertit en una cosa normal per milions de persones, formant part de les seves compres. I ara les vendes de productes certificats per Fairtrade (FT) estant pujant també en nous països, entre persones que estan descobrint el comerç just”. Ho afirma Tuulia Syvaenen, vicedirectora de Fairtrade Internacional, una organització que reuneix a les associacions Fairtrade i productors que treballen amb el comerç just d'arreu.

 

El Regne Unit i Holanda són mercats veterans pel comerç just, i és aquí i en altres països on es consolida el consum de productes amb la certificació FT, amb un augment de vendes del 24% , el 2011, respecte al 2010. En mercats com Espanya, més recents, el creixement del productes FT ha superat el 12%, la mitjana global (2011 respecte el 2010). FT Internacional destaca el cas de Suïssa, on el 55% dels plàtans que es consumeixen són de comerç just amb certificació FT.

 

Cafè, cacau, té, plàtans, sucre i flors són alguns dels principals productes venuts amb la certificació FT. Són 991 les organitzacions productores certificades FT, en 66 països productors. Podeu ampliar la informació en aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou