El 7è Fòrum Europeu d’Emprenedoria Social escalfa motors

iWith.org
Autor/a: 
Júlia Bacardit - iWith.org
 Font: Le Soir
Font: Le Soir
 Font: NESsT
Font: NESsT
 Font: iristech.co
Font: iristech.co
 Font: Impact Hub
Font: Impact Hub

El 7è Fòrum Europeu d’Emprenedoria Social escalfa motors

Autor/a: 
Júlia Bacardit - iWith.org
iWith.org

Resum: 

Els propers 16 i 17 d’abril, tindrà lloc a Sofia, Bulgària, el 7è Fòrum Europeu d’Emprenedoria Social.

Solidaritat, justícia social, cohesió social i igualtat d’oportunitats d’accés al treball són els pilars de l’economia social, que pretén posar les persones al centre. El fòrum es farà a la residència Boyana Triaditsa Hall a la capital búlgara.

La Comissió Europea subvenciona el Fòrum per promoure l’intercanvi d’experiències d’economia solidària i el creixement inclusiu vinculat a la revolució digital al vell continent.

Per fer front als reptes sociopolítics europeus, que van des de la població envellida fins als efectes duradors de les migracions i de la crisi iniciada el 2008, els organitzadors del Fòrum aspiren a convertir aquest tipus d’economia en una força estabilitzadora a Europa.

Crear feines decents i sostingudes en el temps, millorar la justícia social i reduir la desigualtat són els objectius que es plantejaran als representants d’organitzacions internacionals, a polítics europeus i als portaveus d’organitzacions de la societat civil.

El moderador dels actes serà Denis Stokkink, fundador i president del think tank Pour la Solidarité, creat fa més de deu anys per incentivar projectes solidaris i sostenibles, des de les cooperatives d’energia renovable fins als programes d’inserció laboral juvenil.

Al Fòrum també assistiran el ministre búlgar de Treball i Política social i molts altres càrrecs polítics búlgars i internacionals, sobretot càrrecs de gent vinculada a les institucions a l’òrbita de la Unió Europea.

Política a banda, el Fòrum comptarà amb la presència d’actors de l’economia social, com és el cas de l’organització NESsT. De matriu internacional, NESsT és una entitat que inverteix en projectes d’economia solidària fins a 7 anys vista.

El principi de NESsT és que les empreses socials amb base local són la millor via per incrementar els salaris a escala global, i en conseqüència inverteixen en iniciatives que fomenten un treball i remuneració dignes.

Després de la intervenció de NESsT, l’emprenedor social búlgar Stefan Krustev presentarà la seva aplicació mòbil Vision, un software de protecció visual pensat per millorar les condicions laborals i vitals de totes les persones que treballen diàriament davant de pantalles.

El 17 d’abril, entre moltes intervencions d’alts càrrecs polítics, la gestora de projectes Christine Spernbauer presentarà Impact Hub, una organització internacional en xarxa que funciona com a incubadora de projectes socials. A casa nostra, Barcelona Activa fa una funció similar per ajudara créixer les startups innovadores.

Entre altres persones interventores, el búlgar Yurii Valkovski explicarà els avenços de la fundació Reach for change, que compta amb una desena d’emprenedors socials internacionals.

Reach for change centra la mirada sobretot en la millora de les condicions de vida dels infants arreu del món, i compta amb una pila de projectes concrets i localitzats del quals podeu obtenir més informació aquí.

Aquest Setè Fòrum de l’Emprenedoria Social ha de servir per incentivar sinergies entre emprenedors socials, de la mateixa manera que el passat Fòrum Social Mundial estimula i reuneix lluites internacionals pel dret de l’habitatge amb una periodicitat anual.

Afegeix un comentari nou