"Flors contra l’Oblit" recaptarà 7.000 euros per portar la caravana solidària als camps de refugiats

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
Pallasos en Rebeldía als camps de persones refugiades
Pallasos en Rebeldía als camps de persones refugiades
Gravació d'una cançó amb el grup Caracoles
Gravació d'una cançó amb el grup Caracoles
Creativitat de la caravana solidària a Grècia
Creativitat de la caravana solidària a Grècia

"Flors contra l’Oblit" recaptarà 7.000 euros per portar la caravana solidària als camps de refugiats

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

Amb la campanya de Verkami, Pallasos en Rebeldía i Caracoles també gravaran el tema musical "L’oblit" i faran un videoclip que serà presentat a Grècia.

La caravana solidària "Flors contra l’Oblit" és un projecte que consisteix a portar aquesta casa mòbil als barris del centre d’Atenes, on milers de persones refugiades han sigut acollides. Organitzada per Pallasos en Rebeldia, del 4 al 7 de maig, tenen l’objectiu d’actuar a escoles, hotels ocupats i places per donar un missatge de fraternitat i d’esperança a través de l’art. Per aconseguir-ho, han engegat la seva segona una campanya de crowdfunding a Verkami que s’ha posat com a objectiu recaptar 7.000 euros, després que en només una setmana ja n’aconseguissin 4.000.

Ara com ara ja compten amb més de 150 mecenes que han fet diferents aportacions, que varien dels 10 fins als 2.000€. A més de les actuacions que volen regalar somriure i esperança a les persones refugiades, gravaran el making off de la caravana i un videoclip amb la banda Caracoles, amb el tema musical "L’oblit" com a reclam principal. Aquesta gravació es farà sota la direcció del cineasta canari David Baute, un single que tanca el nou disc del grup de Tenerife i que gira al voltant de l’odissea que pateixen les persones que fugen de la guerra.

Pallasos en Rebeldía és una associació cultural i de cooperació internacional fundada l’any 2004 amb el suport del Festiclown. Aquesta entitat té com a eina el circ social i polític i participa a diferents festivals, a més d’organitzar els seus propis esdeveniments internacionals. Les caravanes solidàries dels camps de refugiats han arribat a Calais, Idomeni i Melilla, on l’entitat ha portat espectacles de circ i clown per transmetre als refugiats el missatge que no estan sols.


Per la seva banda, Caracoles és un grup canari que des del 2007 s’han convertit en un referent de la música amb lletres de ritme i alegria a les illes. Rumba i colors caracteritzen aquest grup, que ja ha col·laborat a diferents concerts solidaris amb Pallassos.

Les aportacions dels mecenes aniran destinades a construir un pòrtic d’aeris en alumini que es pugui portar econòmicament en els avions. A més, també es finançaran els bitllets d’avió de la meitat del grup i les despeses de transport a Atenes, a més del menjar durant els quatre dies. A més, fabricaran la samarreta "Jo regalo flors contra l’oblit", de cotó orgànic de FairWear Foundation. Si se superen els objectius inicials, a més, portaran a un pallasso més a la caravana i s’editarà un llibre de dibuixos, fotografies i textos per a Open Hearts Open Borders amb històries després del viatge.

Pel que fa a les recompenses, s’inclouen entrades per a la gala de presentació del nou disc de Caracoles, samarretes, la descàrrega digital del tema "L’Oblit" en format .mp3, el concert acústic del grup en directe o bé en streaming. La campanya romandrà oberta fins al 10 de maig. De moment, ja s’han recaptat 5.830€.