'It’s not me, it’s you': la campanya que us farà oblidar el plàstic per sempre

iWith.org
Autor/a: 
Júlia Bacardit
 Font: World Environment Day
Font: World Environment Day
 Font: World Environment Day
Font: World Environment Day
 Font: World Environment Day
Font: World Environment Day

'It’s not me, it’s you': la campanya que us farà oblidar el plàstic per sempre

Autor/a: 
Júlia Bacardit
iWith.org

Resum: 

El 5 de juny és el dia del Medi ambient, que enguany va dedicat a eradicar l’ús del plàstic sota el hashtag #BeatPlasticPollution.

Cada any s’utilitzen uns 500 bilions de bosses de plàstic, i la mitjana d’ampolles comprades per minut a escala global és d’1 milió. El 90% d’aquest milió d’ampolles venudes conté aigua amb partícules de plàstics que suren.

L’aigua de l’aixeta tampoc s’escapa de les partícules de plàstic: el 83% de l’aigua que raja de les nostres llars arreu del planeta conté partícules de plàstic de mida microscòpica, perquè el plàstic tarda un centenar d’anys en desintegrar-se per complet.

13 milions de tones de plàstic es filtren cada any als oceans, fet que ocasiona la mort d’uns 100.000 animals marins. Les tones de plàstic es fabriquen a partir del petroli, l’extracció del qual provoca desastres ambientals múltiples i l’empitjorament de les condicions de vida de les persones que habiten prop de les zones petrolíferes.

17 milions de barrils de petroli es gasten cada any per fabricar productes de plàstic dels quals un 50% són objectes d’un sol ús. És particularment innecessari l’ús dels aliments sobre embolcallats de plàstic, tal com la campanya recent de Green Peace #BreakFreeFromPlastic assenyalava.

Abans de desaparèixer per complet, el material es va separant en fragments més i més petits que resulten igualment nocius tant per a la salut de la fauna marina com per la de les persones que consumeixen peix.

Són dades de la plataforma World Environment Day, que pretén conscienciar la població mundial de la importància que té la preservació del Medi Ambient i l’adopció d’hàbits sostenibles.

El dia mundial del Medi Ambient és una data significativa per les Nacions Unides des que es va crear el 1974, i la data cada any gira en torn a un tema diferent. Enguany, el protagonista és el plàstic i la seva presència excessiva a les nostres vides.

Si com a particulars o com a organització voleu seguir i participar de les activitats internacionals vinculades a la campanya #BeatPlasticPollution podeu subscriure-us aquí. Aquest és el vídeo de la campanya que us farà oblidar-vos del plàstic.

Com si es tractés d’una ruptura de parella, la campanya de vídeo de World Environment Day ens presenta una dona que li parla a tots els productes de plàstic que l’han acompanyat al llarg de la vida.

En un moment del vídeo, la protagonista acaba per confessar que ha conegut ‘algú altre’, és a dir les bosses de roba i els termos i les cantimplores metàl·liques, excel·lents substitutes de les bosses de plàstic i les ampolles.

Afegeix un comentari nou