La campanya "Veniu Ja!" pressionarà a les institucions per garantir l’acollida de persones refugiades

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
Logo de la campanya "Veniu Ja!".
Logo de la campanya "Veniu Ja!".
Persones refugiades esperant a ser ateses.
Persones refugiades esperant a ser ateses.
Comptador web de la campanya.
Comptador web de la campanya.

La campanya "Veniu Ja!" pressionarà a les institucions per garantir l’acollida de persones refugiades

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

L’objectiu de la campanya és com a mínim que l’Estat Espanyol acolli a les 17.337 persones refugiades amb les quals es va comprometre.

La campanya "Veniu Ja!" s’ha engegat amb el suport de diferents organitzacions, entitats, coordinadores, sindicats, ONG i Ajuntaments per reivindicar i denunciar l’incompliment per part de l’Estat espanyol de les quotes de reubicació de les persones refugiades. En aquest sentit, la iniciativa que integra diferents agents de la societat civil té l’objectiu de fer pressió perquè Espanya compleixi amb el seu compromís inicial i aculli a 17.387 persones refugiades. El recurs central de la campanya és un comptador que diu quant de temps queda fins al termini del compromís i el que pretén "Veniu Ja!" és que estigui en totes les pàgines d’Internet que ho vulguin i que també estigui en mitjans de comunicació, edificis públics, etc.

A diferència de la campanya "Casa Nostra Casa Vostra", a la qual pot recordar, #VeniuJa no recollirà signatures ni farà activitats. En tot cas, l’organització de la campanya ha deixat clar que els actes i activitats en els quals el comptador estigui present seran organitzats per diverses entitats que seran les responsables de cada acte. De la xifra de persones refugiades que han d’arribar, segons "Veniu Ja!" 1.4999 ho han de fer de Turquia, el Líban o Grècia abans del 20 de juliol de 2017. A més, 15.888 persones ho han de fer reubicades des d’Itàlia o Grècia abans del 26 de setembre del 2017, la data límit de la campanya.

Al març del 2017 el Govern espanyol només havia acollit a un 6% dels refugiats. En aquest sentit, els organitzadors exigeixen que es respecti el dret internacional, els drets humans i els compromisos assumits. Algunes organitzacions sense ànim de lucre com l’Assemblea de Cooperació per la Pau, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, Enginyeria Sense Fronteres, Farmamundi, Metges del Món, Oxfam Intermón o SOS Racisme s’han sumat a la campanya.

A més de les ONG, coordinadores com la Xarxa d’ONGD de Madrid, Lafede.cat, el Foro Galego d’Immigració o la Coordinadora d’ONGD també han donat el seu suport a "Veniu ja!". Per part de l’Administració Pública també hi ha consistoris com l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de Centelles que s’han integrat a la campanya. Per últim, des d’agrupaments d’escoltes com l’A.E.Can Baró fins a universitats com la Blanquerna-Universitat Ramón Llull o la mateixa plataforma Casa Nostra Casa Vostra, la iniciativa pretén ser un moviment transversal integrat per diferents representants de la societat civil. Per sumar-se a la campanya, es pot fer en el següent enllaç.

Contra els rumors

"Veniu Ja!" també vol desmentir rumors sobre les persones refugiades que no són certs. Per exemple, assenyalen la idea que Europa pateix una crisi de refugiats, i ho desmenteixen afirmant que “el mig milió de persones que han entrat a Europa no representen més que un 0,1% del total de la població europea". El Líban n’acull un 25% per un 20% de Jordània.

Afegeix un comentari nou
0