La Creu Roja fa una crida al voluntariat perquè doni resposta a les noves necessitats socials

  • Voluntariat de la Creu Roja realitzant tasques de socors.

    Voluntariat de la Creu Roja realitzant tasques de socors. - Font: Creu Roja

  • Atenció amb infants.

    Atenció amb infants. - Font: Creu Roja

  • La Creu Roja necessita voluntariat en l'àmbit de la gent gran.

    La Creu Roja necessita voluntariat en l'àmbit de la gent gran. - Font: Creu Roja

Les activitats que més necessiten voluntariat són atenció a persones refugiades, gent gran, infància i activitats de socors i emergència. 

La Creu Roja ha fet una crida en el Dia Internacional del Voluntariat per incrementar la seva base social i trobar nous voluntaris i voluntàries que s’uneixin als més de 17.000 que ja formen part de l’entitat. En concret, l’organització d’ajuda humanitària ha destacat les àrees d’atenció a persones refugiades, immigrants, gent gran, infància i les activitats de socors i emergències com aquelles que més suport necessiten del voluntariat.

En total, l’entitat es troba a 818 municipis catalans i treballa amb 220 punts de presència. Segons les dades amb les quals van tancar l’any 2016, tenen gairebé 234.000 socis i sòcies i un total de 984 empreses col·laboradores treballen amb la Creu Roja. Tot i la quantitat de persones voluntàries que col·laboren amb l’organització, les noves necessitats socials han empès la Creu Roja a trobat nous voluntaris i voluntàries.

 

 

A l’entitat, el 57% del voluntariat són dones i el 43% homes. La franja d’edat on hi ha més voluntariat és la de persones entre 21 i 30 anys, amb un 24%. Amb un 19% el segueix el grup d’edat entre 31 i 4’ anys. Per últim, les xifres de voluntariat amb estudis superiors o de postgrau i de formació professional de grau mitjà o superior és similar, amb un 42 i 41% respectivament. De tot el voluntariat, el 19% és estudiant. 

Afegeix un comentari nou