La pau entre Israel i Palestina serà el tema central de la Nit de la Solidaritat de Mataró

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
Meir Margalit, convidat especial de la 20a edició. Font: Youtube
Meir Margalit, convidat especial de la 20a edició. Font: Youtube
Presentació de la 20a Nit de la Solidaritat. Font: Ajuntament de Mataró
Presentació de la 20a Nit de la Solidaritat. Font: Ajuntament de Mataró

La pau entre Israel i Palestina serà el tema central de la Nit de la Solidaritat de Mataró

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

La 20ª edició de l’esdeveniment, que tindrà prop d’una quinzena d’actes, tindrà com a convidat especial a l’activista polític Meir Margalit.

El conflicte entre Israel i Palestina serà el punt de partida de la Nit de la Solidaritat de Mataró, un espai reservat a la divulgació i conscienciació sobre la solidaritat i altres valors com la justícia, la cooperació, la pau, el compromís i la convivència. Enguany, la Nit de la Solidaritat celebra la seva 20a edició, després que l’any 1998 celebrés el seu primer acte. Organitzada pel Consell Municipal de Solidaritat, Cooperació i Convivència, l’objectiu d’aquesta nit d’estiu és presentar la memòria dels projectes de cooperació i sensibilització que s’han desenvolupat al llarg de l’any anterior. Com a novetat, la Nit de la Solidaritat comptarà amb la presència de Meir Margalit, activista dels drets humans i director acadèmic de l’ Institut Universitari Oro.

L’acte central del programa serà la conferència “Els Drets Humans en l’era postmoderna: la pau a Israel-Palestina”, a càrrec de Meir Margalit. A més, la Nit de la Solidaritat tindrà prop d’una quinzena d’actes que formen part del Juny Associatiu 2017, un conjunt d’activitats programades amb l’objectiu de donar valor a la tasca de les associacions i els col·lectius que treballen desinteressadament en la millora de la societat.

L’activista Meir Margalit va néixer en una família marcada per la persecució jueva a l’Europa Oriental. El seu pare va ser un supervivent de l’Holocaust i la seva mare va emigrar abans que comencés la Segona Guerra Mundial. Margalit és defensor dels drets nacionals del poble palestí i ha estat cofundador i coordinador del Comitè Israelià contra les Demolicions de Cases Palestines i del Centre d’Iniciatives per la Pau.

Al llarg dels diferents anys han passat diferents conferenciants per la Nit de la Solidaritat. L’any 2016 va ser l’ONG badalonina Proactiva Open Arms qui va protagonitzar la xerrada “Som socorristes i estem salvant vides”, amb motiu de la seva feina de rescat de persones refugiades al Mediterrani. Altres convidats especials han sigut Mònica Bernabé, periodista i corresponsal a l’Afganistan durant 7 anys (2015), Francesc Mateu i Hosta, director d’Oxfam Intermón a Catalunya per parlar sobre cooperació internacional dintre de la política exterior d’un Estat (2014), o Rita Marzoa, periodista i directora del programa Solidaris de Catalunya Ràdio.

Entre els participants de la Nit de la Solidaritat dels darrers anys, trobem personalitats com sor Lucía Caram, l’investigador principal de l’àrea Mediterrània i d’Orient Mitjà del CIDOB Eduard Soler i Lecha o el director general de la Fundació Vicente Ferrer Jordi Folgado. Per consultar tot el llistat de convidats especials, pots consultar el següent enllaç.

Afegeix un comentari nou