Lafede.cat llença el vídeo ‘Canviar l’escola per canviar el món’

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Anna Echeverria
Un jove explicant les seves reflexions davant de la càmara, en una biblioteca.
Professionals de l'educació, organitzacions socials i administració han participat al vídeo.
Una taula rodona amb quatre ponents, en el marc de la II Trobada 'Canviar l'escola per canviar el món'
Un ordinador que mostra la diapositiva de presentació de la II Trobada 'Canviar l'escola per canviar el món'
Lafede.cat promou amb el seus projectes per una 'Educació per la Justícia Social'

Lafede.cat llença el vídeo ‘Canviar l’escola per canviar el món’

Autor/a: 
Anna Echeverria
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Amb l’inici del nou curs escolar, LaFede.cat publica el vídeo resum de la II Trobada ‘Canviar l’escola per canviar el món’ i inaugura el nou 'Punt d'Informació' sobre 'Educació per a la Justícia Social'.

El darrer mes de febrer, professionals de l’educació transformadora, organitzacions socials i administracions vinculades amb el món de l’educació es van reunir a la II Trobada ‘Canviar l’escola per canviar el món’ organitzada per Lafede.cat per intercanviar experiències educatives, relacionades amb les migracions, el refugi o la justícia climàtica, entre altres. El resultat va ser la consolidació d’aquesta trobada com a espai de referència per a l’educació crítica i la divulgació d’experiències educatives transformadores.

Ara, les reflexions de la trobada ens arriben en el vídeo ‘Canviar l’escola per canviar el món’ que recull les reflexions d’algunes de les persones participants: representats de centres educatius, d’organitzacions socials i de l’administració, amb la voluntat de difondre la necessitat d’una educació per la justícia social i fomentar que cada vegada siguin més els centres educatius els que treballin per fer de les seves aules, espais emancipadors i de compromís amb el món.

LaFede.cat presenta també la nova temàtica del ‘Punt d’Informació’ que durant el proper mes serà precisament ‘Educació per a la Justícia Social’. El ‘Punt d’Informació’ és un projecte que posa en relleu temes relacionats amb els drets humans, la cooperació i el desenvolupament que estan treballant les entitats federades per tal de donar-los visibilitat.

En el cas de la temàtica ‘Educació per a la Justícia Social’ una exposició explicarà l’evolució de dues campanyes en marxa d’especial interès: 'Desmilitaritzem l’educació', que exigeix la retirada de l’exèrcit del Saló de l’Ensenyament així com les armes de les aules, i la 'Plataforma per una educació en economia crítica', que treballa perquè una altra economia sigui present a les classes i no només aquella provinent de grans entitats financeres. L’exposició es podrà visitar fins a mitjans d’octubre a l’entrada de Lafede.cat.