Metges del Món llença la campanya #PersonesQueEsMouen  per deslligar els estereotips negatius associats a la immigració 

  • Landing page de la campanya. Font: Metges del Món

    Landing page de la campanya. Font: Metges del Món

  • Il·lustració d'una ruta que segueixen les persones migrades i refugiades. Font: Metges del Món

    Il·lustració d'una ruta que segueixen les persones migrades i refugiades. Font: Metges del Món

  • Logotip de Metges del Món. Font: Metges del Món

    Logotip de Metges del Món. Font: Metges del Món

L’ONG ha habilitat un web interactiu amb vídeos de 25 persones relacionades amb els drets humans. A més, l’espai ofereix a la ciutadania diverses eines per participar en la campanya.

Metges del Món ha llençat la campanya #PersonesQueEsMouen per deslligar els estereotips negatius associats a la immigració i reivindicar els beneficis de tenir persones arribades d’altres indrets, amb un punt de crítica cap a la necessitat de garantir no només l’acollida, sinó també els drets. La campanya es tracta d’un web interactiu amb vídeos de 25 persones migrades i refugiades, a més de professionals de la salut i altres persones defensores dels drets humans, que són els protagonistes de la campanya amb petits fragments audiovisuals on exposen el seu punt de vista davant el fet migratori.

Entre les entitats que participen en la videoteca trobem a l’Associació Catalana per a la Integració d’Homsexuals, Bisexuals i Transexuals Immigrants (ACATHI), la Plataforma Papers per Tothom, el Poble Nou Barri Refugi o l’Associació d’immigrants de Níjar (AIN). L’acollida, la convivència, els drets, el gènere i la salut són alguns dels àmbits que es tracten. A més, el web ofereix una part interactiva on hi ha un mapa del mar Mediterrani amb vídeos de diferents protagonistes, com en Bashir, que explica la seva història a Melilla.
 


La ciutadania també podrà enviar missatges a aquelles persones que han sortit de la seva llar a la recerca d’una vida millor, com als Governs que tenen l’obligació d’acollir. #PersonesQueEsMouen també dóna prioritat a l’àmbit pedagògic, ja que ha posat 12 eines a l’abast de tothom per sensibilitzar i formar a la joventut i a la població en general pel que fa als temes tractats a la campanya. Les eines estaran disponibles a partir de principis d'abril. Aquestes eines educatives són descarregables i també es dóna la possibilitat d’organitzar un taller per a aquelles persones de l’àmbit soci-educatiu que hi estiguin interessades.

El llançament de la campanya va coincidir amb la setmana en què es van complir 6 anys de la guerra de Síria i un any de l’entrada en vigor de l’acord entre la Unió Europea i Turquia. La ONG també ha volgut subratllar la importància de la immigració i demostrar que les persones migrades vertebren la història de la humanitat.

Afegeix un comentari nou