Quina percepció té la societat de les ONG de cooperació pel desenvolupament?

  • CONGDE

    CONGDE

Tags

 

La Coordinadora d'ONG per al Desenvolupament (ONGD) d'Espanya, en col·laboració amb l'Obra Social de "la Caixa", presenta l'informe “Así nos ven – 2009”, en el qual s'analitza la valoració de la societat espanyola sobre les ONGD i el seu compromís en la lluita contra la pobresa.

 

  • Vuit de cada deu persones consideren que, malgrat la crisi, les ONGD han de mantenir el seu treball.
  • Més de dos milions de persones donen suport d'alguna forma a les ONGD. 


El 80% de la població espanyola és favorable a mantenir el treball de les ONGD precisament ara que l'impacte de la crisi està afectant de manera molt més crua a les poblacions més vulnerables dels països empobrits. Una posició que contrasta amb la decisió, recentment anunciada, de reduir els fons destinats a l'Ajuda Oficial al Desenvolupament. Aquestes i altres dades són desgranades en l'informe “Así nos ven. Què sabem i com valorem les ONGD?”, de la Coordinadora d'ONG per al Desenvolupament d'Espanya en col·laboració amb el Programa de Cooperació Internacional de l'Obra Social de "la Caixa". Un document que analitza el coneixement i la valoració que la societat espanyola té sobre les ONG per al Desenvolupament.


Segons les dades d'aquest informe, les ONG són les institucions millor valorades per la societat -per sobre de partits polítics, sindicats i mitjans de comunicació-. El compromís social amb el treball de les ONGD ve avalat per prop de dos milions de persones i entitats que col·laboren econòmicament, al costat d'uns 20.000 que són voluntàries i 5.000 que treballen en les ONGD. Un panorama que ve mantenint-se al llarg dels últims anys.

 

Amb un pressupost de gairebé 545 milions d'euros, les ONGD espanyoles van realitzar en 2008 més de 6.200 projectes en 127 països, principalment d'Amèrica Llatina i Àfrica Subsahariana, en àrees com la salut, educació, aigua i sanejament, drets humans, acció humanitària o alimentació, i en estreta col·laboració amb més de 3.400 socis locals.

L'informe complet pot descarregar-se en aquest enllaç, en pdf.
 

 

Afegeix un comentari nou