Rita Segato: "El món modern és molt més violent amb les dones que les comunitats indígenes"
L'antropòloga i activista feminista ha dedicat la seva carrera a especialitzar-se en el paper de la dona en la societat i, gràcies a la seva participació en la Fira Literal, ha visitat Barcelona per promoure la seva investigació.
El paper de l'home i la dona s'ha desenvolupat al llarg de la història de manera diferent segons la cultura, les creences i la religió de cada país i territori del planeta. Un tema de gran complicitat que abraça un ampli ventall de factors, però que comparteix un punt en comú: la dona sempre ha estat sotmesa a la inferioritat. Rita Segato, original de l'Argentina, ha dedicat bona part de la seva vida i carrera professional a la investigació d'aquesta particular temàtica.
Antropòloga i escriptora de professió, Segato va néixer en una família d'ideals feministes que, des de ben petita, l'han instruït en la matèria. A través del procés de recerca que estava desenvolupant per la seva tesi doctoral, va tenir l'oportunitat d'endinsar-se en el món de les comunitats indígenes del Brasil i, a partir d'aquesta investigació, es va començar a interessar pel paper de la dona al país.
De la mà de l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), Rita Segato ha visitat Barcelona i ha pogut compartir amb nosaltres els orígens de la seva carrera professional i les seves conclusions sobre la dona en el món indígena i en el món modern.
Afegeix un nou comentari