T’agradaria unir-te a l’equip de coordinació de l'SCI de Catalunya?

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
Coordinadores de la Fira Social d'Economia Solidària. Font: Xarxa d'Economia Solidària, Flickr
Coordinadores de la Fira Social d'Economia Solidària. Font: Xarxa d'Economia Solidària, Flickr
Logo del Servei Civil Internacional de Catalunya. Font: SCI Catalunya
Logo del Servei Civil Internacional de Catalunya. Font: SCI Catalunya

T’agradaria unir-te a l’equip de coordinació de l'SCI de Catalunya?

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

L’entitat internacional cerca persones voluntàries amb experiència per coordinar tres projectes diferents al territori.

El Servei Civil Internacional de Catalunya (SCI) cerca persones voluntàries amb experiència en camps de treball per a tres projectes durant la tardor, en concret pels mesos de setembre i octubre. Les que siguin seleccionades faran tasques de coordinació a Sant Salvador de Guardiola, Barcelona i la Vall de Siarb. Per poder col·laborar amb una de les entitats referents de Catalunya pel que fa al voluntariat internacional, és necessari que tothom qui s’hi vulgui sumar tingui un bon nivell d’anglès i una mínima experiència en camps de voluntariat. Aquestes condicions faran que les tasques de coordinació es puguin desenvolupar correctament en els tres projectes que ofereixen.

El primer projecte porta el títol de “Convivint amb la diversitat intel·lectual” i tindrà lloc a Sant Salvador de Guardiola, a prop de Manresa. En el projecte, les persones voluntàries conviuran en una residència amb persones amb diversitat intel·lectual. Les tasques consistiran en donar suport a les rutines d’aquesta, l’organització d’activitats, la rehabilitació d’espais públics o altres tasques manuals. El projecte es desenvoluparà del 25 de setembre al 8 d’octubre.

En segon lloc, el SCI participarà a la Fira d’Economia Social i Solidària de Barcelona i per aquest motiu cerca persones voluntàries que, del 14 al 24 d’octubre, puguin donar un cop de mà. Els seleccionats i seleccionades donaran suport en la logística i preparació de l’esdeveniment, així com en la preparació del Festival Esperanzah, que se celebrarà entre el 13 i el 15 d’octubre a El Prat de Llobregat. Aquesta segona branca donarà al voluntariat l’oportunitat d’aprendre sobre noves maneres d’entendre l’economia social i explorar alternatives al model econòmic actual.

Per últim, el projecte “Recuperant els antics camins dels Pirineus” té l’objectiu de mantenir i recuperar els camins antics al voltant del poble de les Llagunes, a la Vall de Siarb. Les persones voluntàries faran tasques de recuperació del patrimoni rural i faran que aquests camins tinguin una vessant d’excursionisme i de gaudi de la natura. En total, són 10 dies d’implicació en un projecte que comença el 16 i finalitza el 26 d’octubre.

Les experiències interculturals que ofereix el SCI al voluntariat permeten conèixer nous entorns i noves realitats, a més de guanyar confiança en la gestió de grups i el bon funcionament del camp. La coordinació es farà de manera horitzontal, amb el suport de la resta d’integrants dels grups. En aquest sentit, la gestió del temps i l’espai de treball seran dos dels aspectes més importants. Per a més informació o inscriure’t a alguns dels projectes, pots contactar directament amb l’entitat.

Afegeix un comentari nou