'Toybank', educant amb joguines els infants més desfavorits de l’Índia

iWith.org
Autor/a: 
Laura Morral
projecte de joguines per a infants desfavorits de la India Font: Digital Journal
projecte de joguines per a infants desfavorits de la India Font: Digital Journal

'Toybank', educant amb joguines els infants més desfavorits de l’Índia

Autor/a: 
Laura Morral
iWith.org

Resum: 

Aquesta ONG promou valors a través del joc i ja ha portat somriures a més de 500.000 nens i nenes de zones rurals del país

El cervell dels infants es desenvolupa quan participen en activitats físiques i mentals actives. A través de les joguines s’aprèn a identificar colors i formes millorant habilitats motrius.

Amb aquesta premissa neix ToyBank, una ONG de l’Índia que té la missió de construir una societat on els nens i nenes més desfavorits tinguin dret a jugar i a recuperar la seva infància a través de joguines educatives i llibres de contes. La idea és ajudar-los a tenir una vida activa i enriquida.

Això es fa reciclant i reutilitzant les joguines donades i distribuint-les als infants que més les necessiten. Fins al punt que, aquesta ONG ja ha aconseguit portar somriures a més de 500.000 infants de l’Índia.

ToyBank inculca valors i, per això, el joc no és considerat, només, com una activitat d'oci, sinó com una activitat que ha de contribuir al creixement i promoure el benestar emocional dels infants.

Els valors d’aquest projecte són similars als del programa ‘Jocs per educar en la interculturalitat’ que promou la Fundació Catalana de l’Esplai. La diferència és que ToyBank vol assegurar que els nens i nenes tinguin accés a les joguines, tant educatives com lúdiques i que no es vulneri el dret a jugar de l’infant. En canvi, la fundació catalana se centra en l’intercanvi del joc per promoure vincles Nord-Sud i Sud-Nord i treballar la interculturalitat.

“Ens vam adonar que els infants s’obrien mentalment, començaven a sentir-se importants i volien expressar-se millor”, diu la directora del projecte Vidyun Goel. Aquestes joguines es recopilen a través de diferents centres i d’unitats de recollida que hi ha a les escoles i a les empreses.

Les joguines es tornen a restaurar, s’envasen, es classifiquen i es reparteixen a les zones rurals i tribals del país. A l’hora de repartir-les, l’ONG té en compte l’edat, l’estat i la maduresa intel·lectual de l’infant. Actualment, el projecte ja s’ha estès a 14 estats de l'Índia i està previst ampliar-lo cap al nord-est del territori.

Projectes

  • Connectar l’escola

A les escoles petites de l'Índia, els nens sovint no tenen joguines, per tant, una biblioteca de joguines és un somni llunyà. El projecte de connectar l'escola és, segons l’ONG, una solució al problema que afronten milers de famílies.

Els infants de classes més privilegiades deixen joguines a les seves escoles i l’ONG les canalitza a altres centres educatius pròxims de la zona. D’aquesta manera connecta els dos extrems de la societat: infants menys afortunats amb infants més afortunats. Aquest projecte garanteix que sigui rendible i fàcilment extensible a altres regions del país.

  • Connectar els ‘Anganwadis’

'Anganwadi' significa ‘el pati de casa’ i és un sistema de assistència social de nens i nenes que no tenen llar. En aquest sentit, ToyBank distribueix joguines a infants ‘Anganwadis’ per garantir el seu desenvolupament a través de l'estimulació precoç del joc. També té com a objectiu augmentar l'assistència dels infants ‘Anganwadis’.

  • Connectar l’entorn rural

Un dels objectius clau d’aquest banc és distribuir joguines als entorns rurals més desfavorits. Amb aquest objectiu, l’ONG reparteix joguines a ‘Panchayat Ghars’ i a altres comunitats rurals ubicades en àrees remotes i de difícil accés.

  • Adoptar una escola

ToyBank a través d'aquest projecte també adopta una escola. D’aquesta manera intenta assegurar unes instal·lacions i infraestructures adequades que inclouen mobiliari o parets pintades amb graffitis creatius... Així crea biblioteques de joguets a cada escola que adopta.

En definitiva, ToyBank va decidir portar l’alegria a la vida de tots els nens i nenes a través de les joguines. “Volem que la població infantil més desfavorida tingui l'oportunitat de desenvolupar-se de manera integral a través de les joguines amb la idea de superar les diferències socials que hi ha entre els infants de classes més privilegiades”, remarca Vidyun Goel . “Regalar joguines pot semblar una idea senzilla però darrera d’elles es produeix un gran efecte mental, emocional i creatiu”, conclou la mateixa directora.

Afegeix un comentari nou