Troba el teu voluntariat internacional a la Fira #Tornacanviada

Associació per a Joves Teb

Troba el teu voluntariat internacional a la Fira #Tornacanviada

Associació per a Joves Teb

Resum: 

16 organitzacions amb propostes de viatge a més de 25 països participaran a la IV Fira d'Entitats de Voluntariat Internacional #Tornacanviada. Serà el dimarts 24 de gener, a la seu de Lafede.cat. L'activisme local també hi tindrà el seu espai.

A principis d'any és quan les persones interessades en fer un viatge en clau de solidaritat durant l'estiu comencen a moure's i informar-se. Sovint, els resulta complicat arribar a conèixer totes les oportunitats de voluntariat internacional existents i les organitzacions que les ofereixen. Amb la voluntat de facilitar aquesta tasca i ajudar-los a trobar la proposta que millor s'adapti a ells/elles, des de fa tres anys s'organitza la Fira d'Entitats de Voluntariat Internacional #Tornacanviada. La fira està organitzada per Lafede.cat, una xarxa per a la justícia global que promou l'acció col·lectiva de les seves 114 entitats afiliades.

La quarta edició de la Fira #Tornacanviada se celebra el dimarts 24 de gener de 18.00 a 20.30 hores, a la seu de Lafede.cat, al Carrer Tàpies 1-3, de Barcelona. L'objectiu és facilitar el procés de consultes i visites a les persones interessades el fer un voluntariat internacional. Hi podran conèixer les propostes de 16 organitzacions i aclarir dubtes.

Voluntariat i activisme entorn a la crisi dels refugiats

Grècia i la situació de les persones en cerca de refugi ha estat un dels temes més consultats durant aquest darrer any al Punt d'Informació on s'atenen les consultes externes. És per això que enguany la fira comptarà amb la presència d'Acció Solidària i Logística – EREC, presents a Grècia, i de la plataforma Stop Mare Mortum que ofereix l'oportunitat de fer activisme des d'aquí.

La importància de la formació prèvia al viatge

Des de Lafede.cat tenen clar que el més important a l'hora de viatjar en clau de solidaritat és la formació i l'aproximació a la realitat local amb una mirada crítica.

La majoria d'organitzacions proposen sessions formatives prèvies amb l'objectiu de conèixer, no només quins són els problemes del país o zona que es visitaran, sinó quines són les actituds que s'han d'evitar o com funciona el sistema de cooperació internacional i quin és el rol i la manera de treballar de l'entitat sobre el terreny. És per això que és imprescindible escollir bé amb quina organització es viatja i la fira permet conèixer diferents opcions.

Afegeix un comentari nou