Una altra mirada sobre el món àrab i mediterrani, a través del cinema

  • Mostra Cartell Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Sant Feliu de Llobregat

    Mostra Cartell Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Sant Feliu de Llobregat

Del 25 al 29 d'octubre l'Associació CineBaix organitza la sisena edició de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Sant Feliu de Llobregat. Aquesta mostra vol contribució a la difusió i promoció del cinema àrab i mediterrani a fi de donar a conèixer una altra mirada, des de dins i des de fora, sobre les problemàtiques d'aquestes societats.

La mostra també pretén ser un espai de trobada i d'intercanvi per afavorir la convivència entre pobles i cultures diferents i, alhora, una contribució a canviar la imatge i els estereotips sobre el món àrab i mediterrani.

Els cinemes CineBaix de Sant Feliu de Llobregat seran la seu de la mostra, on del 25 al 29 d'octubre es projectaran diversos documentals, pel·lícules i curtmetratges. La mostra s'organitza en diferents seccions, com ara "Des de l'altra riba", que oferirà produccions sobre el món àrab però fetes per realitzadors/ores d'aquesta altra riba del Mediterrani, l'europea. S'hi projectaran cinc documentals: "Hijos de las nubes, la última colonia", d'Álvaro Longoria; "La sonrisa de Smara", de Mireia Salgado i Eduard Giménez; "Please, Revolution!", de Lluís Escartin; "Després de la pau: Líban", dels col·lectius Contrast i Fora de Quadre, i "Next music station: Lebanon", de Fermín Muguruza; i un curtmetratge, "Laban", de Berta Alarcón.

La mostra dedica una secció especial a un país convidat, que en aquesta edició és el Líban. Així, dins el programa de "Líban, un mosaic de pobles" es projectaran dues pel·lícules de directora Nadine Labaki, "¿Y ahora dónde vamos?" i "Caramel"; la pel·lícula "Incendies" de Denis Villeneuve; i els treballs que també s'inclouen en la secció "Des de l'antra Riba": "Next music Station: Lebanon", "Després de la pau: Líban" i "Laban".

 

VI MOSTRA DE CINEMA ÀRAB I MEDITERRANI DE SANT FELIU DE LLOBREGAT from Marie on Vimeo.

 

La mostra també ret homenatge a totes les dones àrabs que lluiten contra els abusos laborals i socials. Ho fa amb la secció "Dones als països àrabs". En el marc d'aquesta temàtica, s'hi projectaran cinc pel·lícules: "Rojo oriental", de Raja Amari; "La fuente de las mujeres", de Radu Mihaileanu; "Incendies", de Denis Villeneuve; "¿Y ahora donde vamos?" i Caramel, de "Nadine Labaki"; i un documental, "De nit, elles ballan", d'Isabelle Lavigne i Séphane Thibaul.

"Típics tòpics" és el nom d'una nova secció que tot s'estrena enguany. S'ha creat amb l'objectiu de contribuir a canviar la imatge i els estereotips sobre el món àrab i mediterrani, mitjançant la cultura i l'expressió artística.

Afegeix un comentari nou