Una pausa de cafè per donar suport als petits productors del món

  • Imatge per compartir a les xarxes. Font: Fairtrade

    Imatge per compartir a les xarxes. Font: Fairtrade

  • Agricultora de cafè de Comerç Just. Font: Fairtrade

    Agricultora de cafè de Comerç Just. Font: Fairtrade

  • Logo de la campanya. Font: Fairtrade

    Logo de la campanya. Font: Fairtrade

El Desafiament Mundial Fairtrade és una campanya de Sello Comercio Justo que anima a persones i col·lectius a beure cafè sostenible durant el 13, 14 i 15 de maig.

El Desafiament Mundial Fairtrade (World Fairtrade Challenge) té com l’objectiu animar als amants de cafè de tot el món a beure cafè en solidaritat amb els petits i petites productores d’aquesta llavor que es veuen afectats pel canvi climàtic. Llançada per Sello Comercio Justo, la campanya fa una crida perquè tant persones individuals com col·lectius mostrin el seu suport fent una pausa de cafè durant els dies 13, 14 i 15 de maig, esperant assolir una xifra rècord de tasses de cafè Fairtrade.

El canvi climàtic afecta a milions de caficultors i caficultores que es troben entre les més afectades per climes extrems, sequeres, inundacions i malalties en els cultius. En aquest sentit, les plantes de cafè són molt sensibles als canvis de temperatura, i els agricultors avui dia ho tenen més difícil que mai per preveure els patrons climàtics i poder cultivar el seu cafè.

Fairtrade és un sistema de certificació que prova que el cafè ha estat produït i comercialitzat sota les premisses del comerç just. Més de 800.000 caficultors de 30 països formen part d’aquest sistema, i conseqüentment, Fairtrade els fa costat amb accés a coneixements tècnics i fons perquè puguin adaptar-se amb èxit a les noves exigències del canvi climàtic.

Amb aquest desafiament, la creativitat i l'originalitat estaran a les mans dels i les participants. Fer-se una fotografia i pujar-la a les xarxes, gravar-se un vídeo, fer un collage… Per a participar en el desafiament és necessari fer la inscripció com a grup o a títol individual a la pàgina web de la campanya. Als esdeveniments es pot registrar tant el nombre de persones assistents com les tasses estimades que es beuran entre el 13 i el 15 de maig, que seran afegides al comptador mundial del desafiament.

Totes les idees i materials per a organitzar una pausa de cafè estan disponibles al web de FairtradeChallenge. Pots veure l’exemple de l’esdeveniment fet per iWith.org al següent enllaç.  

Afegeix un comentari nou