Vols fer un Servei de Voluntariat Europeu l’octubre del 2017?

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
Projecte de voluntariat rural. Font: Greenfleet
Projecte de voluntariat rural. Font: Greenfleet
Logo de la Fundació Catalunya Voluntària. Font: Fundació Catalunya Voluntària
Logo de la Fundació Catalunya Voluntària. Font: Fundació Catalunya Voluntària
El Servei de Voluntariat Europeu ofereix oportunitats a joves per col·laborar amb projectes a altres països. Font: International Voluntary Service
El Servei de Voluntariat Europeu ofereix oportunitats a joves per col·laborar amb projectes a altres països. Font: International Voluntary Service

Vols fer un Servei de Voluntariat Europeu l’octubre del 2017?

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

La Fundació Catalunya Voluntària ofereix places per fer una estada a diferents països d’Europa en projectes de llarga durada.

La Fundació Catalunya Voluntària és un espai d’educació no reglada que ofereix projectes de voluntariat a tothom qui vulgui desenvolupar les seves habilitats en àmbits diversos amb un impacte positiu sobre diferents comunitats. En aquest sentit, el seu programa Catalans al Món facilita la participació de joves d’entre 18 i 35 anys a intercanvis juvenils, formacions internacionals i projectes de Servei Voluntari Europeu (EVS).

Això vol dir que la fundació està en contacte amb entitats no lucratives d’altres països d’Europa per coordinar projectes de cooperació i ser una eina per a la mobilitat de joves catalans dins del Programa Erasmus+ de la Comissió Europea. Enguany, l’organització ofereix diferents oportunitats per fer un voluntariat internacional a través d’un programa EVS a països com França, Letònia, l República Txeca o Finlàndia.

1. Urban Prod – creació de material audiovisual!

Organització d’acollida: Urban Prod

Durada del projecte: 12 mesos

Lloc: Marsella (França)

Vacants: 1

Descripció del projecte: Les activitats que es realitzaran tindran relació amb el món de l’audiovisual i els mitjans. La persona voluntària facilitarà tallers sobre mitjans, periodisme ciutadà, cultura digital, vídeo i so. A més, desenvoluparà un Medialab per fer recerca i difusió de projectes culturals. La part més creativa raurà en la producció de continguts digitals i audiovisuals i, per últim, la persona seleccionada durà a terme formacions amb mètodes d’ensenyament no reglat sobre eines digitals per ONGs. Per més informació, pots fer clic aquí.

2. Nations and Generations – projecte amb gent gran i joves amb necessitats especials!

Organització d’acollida: World our home

Durada del projecte: 12 mesos

Lloc: Rezenke (Letònia)

Vacants: 1

Descripció del projecte: És un projecte per treballar amb gent gran i joves amb necessitats especials en el centre de serveis socials i pensionistes de Rezenke. Les tasques consistiran a ajudar al personal del centre a tenir cura de les persones grans i joves, organitzat activitats lúdiques i creatives, tallers de llengua, activitats esportives i exercicis. Totes les activitats del projecte es basaran en mètodes d’educació no formal. Pots trobar més informació aquí.

3. EDUQ – Voluntariat lingüístic i diàleg intercultural!

Organització d’acollida: EDUQ

Durada del projecte: 11 mesos

Lloc: Lebork (Polònia)

Vacants: 1

Descripció del projecte: El projecte consistirà en la promoció de la ciutadania activa, la consciència europea i el diàleg intercultural. El voluntariat prepararà i realitzarà classes de llengua, promourà l’EVS i la seva pròpia cultura entre els estudiants de diferents escoles locals i col·laboraran amb el Club Internacional de Voluntaris. Per més informació, pots consultar el següent enllaç.

4. International Countryside – projecte de voluntariat rural!

Organització d’acollida: Piippola Village Center Asukastupa

Durada del projecte: 8 mesos

Lloc: Nivala (Finlàndia)

Vacants: 1

Descripció del projecte: El projecte es desenvoluparà al nord de Finlàndia en un entorn rural. El seu objectiu és aportar una visió multicultural a les zones rurals del país escandinau gràcies a la participació de joves europeus. Concretament, la persona voluntària col·laborarà en el centre cultural “Asukastupa” i ajudarà en el seu funcionament diari. Algunes tasques que farà serà ajudar en la petita cafeteria, preparar menjar i encarregar-se de la neteja diària. A més, tindrà l’oportunitat de col·laborar amb centres culturals, escoles per joves i gent gran amb la preparació d’esdeveniments i activitats de lleure. Per més informació, pots accedir aquí.

5. Strategic EVS – Pedagogia infantil i juvenil en un projecte comunitari!

Organització d’acollida: Stredisko Volneho Casu Ivancice

Durada del projecte: 11 mesos

Lloc: Ivancice (República Txeca)

Vacants: 1

Descripció del projecte: Les tasques del voluntariat consistiran en activitats pedagògiques amb nens i joves, participar en esdeveniments públics de manera ocasional i organitzar mensualment una presentació de la seva cultura i del seu país. Pots trobar més informació en el següent enllaç.

Afegeix un comentari nou