Vols fer un voluntariat internacional per començar el 2018?

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
Una voluntària d'esquena mostra la seva samarreta.
Una voluntària d'esquena mostra la seva samarreta.
Eslògan de la campanya pel Dia Internacional del Voluntariat.
Eslògan de la campanya pel Dia Internacional del Voluntariat.
Ivancice, un dels pobles on es desenvolupen els projectes de voluntariat.
Ivancice, un dels pobles on es desenvolupen els projectes de voluntariat.
Logo de MJC Le Point, associació a Normandia.
Logo de MJC Le Point, associació a Normandia.
Voluntàries en un projecte cultural.
Voluntàries en un projecte cultural.

Vols fer un voluntariat internacional per començar el 2018?

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

El 5 de desembre se celebra el Dia Internacional del Voluntariat, que reconeix la tasca voluntària de milers de persones a tot el món.

La pau i el desenvolupament sostenible necessiten voluntariat. Aquest és el missatge que vol transmetre enguany el Dia Internacional del Voluntariat, que any rere any se celebra el 5 de desembre. Aquest any, el lema de la campanya mundial és el #VolunteersActFirst, que traduït en català vol dir “El voluntariat: els primers a actuar”. El dia que reconeix la tasca voluntària de milers de persones al món té l’objectiu de sensibilitzar, fer prendre consciència i cridar l’atenció sobre la importància del voluntariat arreu del món.

L’any 1985, l’Assemblea General de les Nacions Unides va convidar a tots els governs a celebrar tots els anys un dia dedicat al voluntariat. L’acció de fer un projecte de voluntariat contribueix cap a l’assoliment dels Objectius del Desenvolupament del Mil·lenni, una sèrie de fites que volen acabar amb la pobresa, la fam, les malalties, la contaminació i degradació mediambiental o la discriminació cap a les dones.

En honor al Dia Internacional del Voluntariat, es proposen un seguit d’oportunitats per començar l’any fent un voluntariat a un altre país. Entitats no lucratives de tot el món necessiten persones que gràcies a les seves habilitats contribueixin a millorar els seus projectes en àmbits com la defensa dels drets humans, l’educació, la salut, l’entorn rural.

1. Servei Voluntari Europeu a Ivancice

Dates: 8.1.2018 – 31.12.2018

Ubicació: Ivancice (República Txeca)

Organització d’acollida: SVC Ivancice

Vacants: 1

Tasques: Les tasques consistiran en activitats pedagògiques amb joves, participació en esdeveniments públics, realització d’activitats pel centre obert i organització regular de la seva cultura i país. A més, la persona voluntària podrà combinar aquestes activitats amb els seus interessos: mitjans de comunicació, esport, creació, dansa, etc.

2. Youth, culture and MEDIA

Dates: 1.9.2018 – 31.08.2019

Ubicació: Normandia (França)

Organització d’acollida: MJC Le Rond-Point

Vacants: 2

Tasques: La missió de la persona voluntària serà promoure la ciutadania europea al món, fer servir les ràdios i televisions en línia per assolir els objectius del projecte, participar i organitzar activitats i esdeveniments culturals de l’associació i desenvolupar el seu propi projecte personal.

3. Fes tot el que puguis pels infants migrats!

Dates: 5.1.2018 – 2.4.2018

Ubicació: Gaziantep (Turquia)

Organització d’acollida: Gaziantep Egitim ve Genclik Dernegi

Vacants: 10

Tasques: En aquest voluntariat de curta durada les persones seleccionades organitzaran activitats educatives i d’aprenentatge per a nens i nenes de Síria i d’Afganistan de dilluns i divendres. L’organització d’acollida treballa amb una xarxa d’entitats a la ciutat de Gaziantep per donar suport a les famílies en el desenvolupament educatiu dels seus fills i filles.

4. Explorant la diversitat

Dates: 7.1.2018 – 31.8.2018

Ubicació: Barcelona

Organització d’acollida: Fundació Catalunya Voluntària

Vacants: 1

Tasques: El projecte tindrà dues línies principals. D’una banda, la persona voluntària donarà suport a les tasques de comunicació: penjar continguts web, xarxes socials, sessions amb gent local sobre el programa EVS, traduccions del castellà a l’anglès i viceversa, etc. D’altra banda, també col·laborarà en tallers per la ciutadania de Barcelona amb l’objectiu de promoure espais multiculturals i d’intercanvi d’experiències.

5. Formació cultural de folk a Suècia

Dates: 1.2.2018 – 31.1.2019

Ubicació: Växjö, Suècia

Organització d'acollida: Medborgarskolan region öst

Vacants: 1

Tasques: El voluntariat treballarà en un estudi de dansa anomenat Kulturama Preparandum en activitats de música. Les tasques de la persona voluntària seran arxivar i ordenar la llista d’assistents a les diferents formacions, gestionar les xarxes socials, preparar les sales i l’equipament per a les activitats durant la tarda, assistir a classes d’street dance, preparar la logística i el calendari d’un gran espectacle i fer inventari relacionat amb la dansa i materials musicals.

Afegeix un comentari nou
0