Campanya d'Amnistia Internacional contra la lapidació

Amnistia Internacional ha posat en marxa una campanya de recollida de signatures per Internet amb l’objectiu d’aturar la lapidació de Laila Ibrahim Issa Jumul, que va ser condemnada el passat 10 de juliol a morir lapidada per considerar que havia comés adulteri.

Amnistia Internacional és una organització que rebutja la pena de mort en qualsevol circumstància i mètode d’execució. Per aquest motiu, aquest any ja ha intervingut en diversos processos per intentar aturar diferents condemnes de lapidació contra dones per considerar que havien comés adulteri. En dos casos, un a Iran i l’altre a Sudan es va aconseguir aturar la lapidació.

A més, en tots els casos, hi ha indicis de que els judicis no han estat justos, per no poder accedir les condemnades a una legítima defensa que garanteixin tots els seus drets i per basar la sentència únicament en una suposada confessió i no en proves fefaents.

La lapidació és una forma d’execució molt antiga que consisteix en que els assistents llancen pedres a l’acusada fins a matar-la. Per tractar-se d’un mètode, que a més de causar la mort, és pot considerar un sistema de tortura va quedar progressivament en desús conforme es van anar reconeixent els drets humans. Avui en dia només es pràctica en algun país d’Àfrica i de l’Orient mitjà.

Però a banda de que aquesta condemna violi la prohibició de tortura recollida al Pacte i Convenció contra la tortura de la que el Sudan és signatari, la sentència condemnatòria inclús aniria la pròpia Constitució del Sudan, ja que aquesta prohibeix la pena de mort per a dones embarassades o mares lactants fins als dos anys de lactància i, en aquest cas, la dona es troba a la presó encadenada junt amb el seu fill de sis mesos d’edat.

A fi d’aturar aquesta condemna, Amnistia ha iniciat una acció per Internet de recollida de signatures a través del següent web: http://www.es.amnesty.org/actua/acciones/sudan-layla-lapidacion/.

Llegir més:http://www.rtve.es/noticias/20120820/amnistia-internacional-recoge-firmas-para-evitar-lapidacion-mujer-sudan/558919.shtml

 

 

Afegeix un comentari nou