Els sindicats majoritaris pretenen recòrrer la Reforma Laboral

  • Vaga contra la reforma laboral

    Vaga contra la reforma laboral

  • Imatge del Tribunal Constitucional espanyol

    Imatge del Tribunal Constitucional espanyol

Els dos sindicats majoritaris, UGT i CCOO, volen impulsar la interposició d’un recurs d’inconstitucionalitat contra la recent Reforma Laboral. La iniciativa ha començat amb la redacció d’un document  que han lliurat a la Defensora del Poble, la qual ha manifestat que és el “més llarg i millor justificat”.

El passat 24 d’abril, Ignacio Fernández Toxo, secretari general de CCOO i Càndido Méndez, secretari general d’UGT van sol·licitar a la Defensora del Pueblo, Luisa Cava de Llano la promoció d’un recurs d’inconstitucionalitat contra la Reforma Laboral que va entrar en vigor el passat 12 de febrer.

Els dos líders sindicals han lliurat a Cava de Llano un document amb els 8 punts en què els sindicats consideren que la Reforma vulnera la Constitució.

Entre aquests punts destaquen aspectes com el fet que temes com la negociació col·lectiva o la tutela judicial efectiva no poden ser regulats per reial-decret llei. 

També asseguren que el període de prova d’un any o l’eliminació dels salaris de tramitació vulneren l’article 35.1 de la Constitució que regula el dret del treball, i  que la nova situació pel que fa als convenis col·lectius vulnera diversos articles constitucionals relacionats amb el dret a la llibertat sindical.

La Defensora del Poble té fins al dia 11 de maig per decidir si interposa el recurs d’inconstitucionalitat promogut pels sindicats.

Llegir més

Afegeix un comentari nou