La Direcció General de Joventut amplia la normativa sobre activitats d’educació en el lleure

Suport Associatiu - Jurídic
Joves en un campaments d'estiu de l'esplai Xino-Xano. Font: Fundesplai
Joves en un campaments d'estiu de l'esplai Xino-Xano. Font: Fundesplai
Joventut publica dos documents amb nous criteris tècnics i d’ús que s’han de seguir als  terrenys d’acampada d'activitats de lleure. Font: Centre Esplai Druida / Fundesplai
Joventut publica dos documents amb nous criteris tècnics i d’ús que s’han de seguir als terrenys d’acampada d'activitats de lleure. Font: Centre Esplai Druida / Fundesplai

La Direcció General de Joventut amplia la normativa sobre activitats d’educació en el lleure

Suport Associatiu - Jurídic

Resum: 

Publica dos documents amb nous criteris tècnics i d’ús que s’han de seguir als terrenys d’acampada a partir de l’1 de juny del 2018.

La Direcció General de Joventut ha elaborat dos nous textos que complementen el Decret 267/2016 que regula les activitats d’educació en el lleure en les quals hi participen menors de 18 anys.

Un dels documents, titulat Criteris sobre els requisits tècnics dels terrenys d’acampada, estableix un seguit d’aspectes obligatoris que han de complir els espais on es porten a terme les iniciatives d’educació en el lleure i s’adreça, principalment, a entitats, empreses i persones físiques que gestionen aquests indrets.

El text, en vigor a partir de l’1 de juny del 2018, fa referència a qüestions com la notificació a la Direcció General de Joventut de les dades de geolocalització dels terrenys, la seva senyalització, la subministració de l’aigua potable, la gestió dels residus, de les deixalles i de les aigües residuals i la informació que s’ha de lliurar a les persones usuàries.

Amb el títol Normes generals d’ús dels terrenys d’acampada on es fan activitats d’educació en el lleure, l'altre material complementa l’anterior i va destinat als grups d’usuaris i usuàries que hi desenvoluparan la seva activitat. Entre altres qüestions, disposa la documentació i els permisos que s’han de tramitar, la legislació a tenir en compte, l’obligatorietat de disposar d’assegurança, així com les mesures d’higiene i respecte a l’entorn que s’han de seguir.

Els titulars o entitats gestores dels terrenys d’acampada han de lliurar un exemplar d’aquestes normes als usuaris/es. Tot i així, cal tenir en compte que, si no ho fan, això no eximeix els grups o entitats usuàries de complir la normativa.

Afegeix un comentari nou