La legalització dels llibres de les fundacions estatals només es sol·licitarà telemàticament

Suport Associatiu - Jurídic
Autor/a: 
Júlia Hinojo
Captura de pantalla de la seu electrònica des d'on s'han de fer els tràmits. Font: Ministeri de Justícia
A partir del 15 de març ja no es poden fer les sol·licituds de legalització presencialment. Font: Pixabay
Captura de pantalla del web on s'expliquen els requisits de la legalització de llibres. Font: Ministeri de Justícia

La legalització dels llibres de les fundacions estatals només es sol·licitarà telemàticament

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Associatiu - Jurídic

Resum: 

El Ministeri de Justícia ha publicat al Butlletí Oficial de l’Estat la normativa, que entra en vigor el 15 de març, amb l’objectiu d’agilitzar els tràmits i fomentar l’accés electrònic als serveis públics.

Totes les fundacions d'àmbit estatal hauran de sol·licitar la legalització dels llibres de manera telemàtica. La nova normativa impulsada pel Ministeri de Justícia ja està publicada al Butlletí Oficial de l’Estat. Entra en vigor el 15 de març i afecta totes les fundacions d’àmbit estatal que hagin de presentar els llibres a partir d’aquest 2017.

Les sol·licituds de legalitzacions de llibres corresponents a l’exercici del 2016, encara que es presentin a partir del 15 de març, es podran fer tant en paper com electrònicament.

Els llibres que obligatòriament s’han de presentar per legalitzar-los són els següents:

  • El llibre diari.
  • El llibre d’actes.
  • El llibre de plans d’actuació.
  • El llibre de comptes anuals.

S’han de presentar per via electrònica al Registre de Fundacions de competència estatal, a través de la seu electrònica del Ministeri de Justícia, com a molt tard, quatre mesos després del tancament de cada exercici.

Per a més informació sobre els requisits tècnics per processar la sol·licitud, consulteu la secció Tràmits de fundacions.

L’objectiu d’aquest nou procediment és agilitzar els tràmits i promoure l’accés electrònic de la ciutadania als serveis públics per permetre una “administració electrònica, interconnectada i transparent, respectant la confidencialitat de les dades de les fundacions i complint estrictament amb la llei vigent en matèria de protecció de dades”, apunta la disposició del BOE.

Afegeix un comentari nou
0